За тестото:
250гр брашно + още малко за доумесване
15-20гр свежа мая
125мл хладка вода
щипка захар
1ч. л сол
1с. л олио/зехтин
Захарта се разтваря в хладката вода, добавя се натрошената мая и оставя да шупне. Брашното се пресява, прави му се кладенче и в него се изсипва шупналата вече мая. Прибавя се олиото, замесва се тесто с добавяне на солта. Меси се до получаването на гладко, хомогенно тесто. Поставя се в намаслен съд, покрива се с кърпа и оставя на топло да втаса.
За пълнежа:
150гр. наденица
100гр гъби
100гр топено сирене
пресни стръкчета магданоз
12 чери-доматчета
Гъбите (от консерва - шампиньон) се нарязват на шайби. Ако са пресни - след нарязването се задушават за кратко. Магданозът се измива, подсушава, нарязва на ситно. Наденицата се обелва и нарязва на дребни кубчета. Топеното сирене - също. Смесват се и внимателно разбъркват. Към тази смес пожелание може да се прибави кромид, червена чушка.. според личния вкус.
Тестото се разточва, изрязват се кръгове от него, полагат се в намаслените мъфинени форми и тестените чашки се пълнят с приготвената от ситно нарязаните продукти смес. Във всяко мъфинче се слага и по едно доматче, с леки кръстовидни нарези.
По този начин приготвените пица-мъфини се пекат на 200°C, средна скара, горен и долен реотан.
След приятен загар на тестените ръбчета, мъфините се изваждат и поохлаждат за кратко върху решетка.
С айрян или бира са отлично предястие или закуска. Със супичка - лека, приятна вечеря :-)
Дими, много апетитно си ги поднесла тези мъфинки! Представям си колко са вкусни!
AntwortenLöschenО, страхотно изглеждат, а вярвам са и не по-малко вкусни!
AntwortenLöschenЩе ги пробвам ;-)))
Чудесно си пресъздала всичко!
Тази рецепта подозирам, че ще има страхотен успех сред децата :)
AntwortenLöschenМного вкусно изглежда!!
Вълшебница си ти!
AntwortenLöschenСтрахотни са!
Вкусно. И красиво :)
AntwortenLöschenПоздрави, Дими и слънчева и усмихната пролет ти пожелавам!
Ех, че са интереси, изглеждат и много вкусни! Много хубаво предложение!
AntwortenLöschenМного са апетитни!:)
AntwortenLöschenС много цвят, настроение и вкус са заредени новите ти предложения, Дими!
AntwortenLöschenЧудесни пролетни идеи, рецепти и презентации,
сърдечен поздрав и много усмивки, Диана
Сууууупер!Пак си много идейна и представяш много лесна,а същевременно толкова ефектна и вкусна рецепта,браво,Дими!
AntwortenLöschenЧудесен ден!
Ей, Дими,
AntwortenLöschenтия пици мъфини изглеждат невероятно вкусно. Ще ги направя за закуска. Стайлинга е очаротелен.
Как ме радватеее :-)
AntwortenLöschenБлагодаря за похвалите и пожеланията, приятели!
Дано ви допаднат, Дани :-)
Приятни и вкусни неделни дни ви желая!
Dimitra I loved your cakes designs :-) I follow you from Flicr and find delicious recipes here. but but ... when I translated to English cannot figure out what is '1c.l oil' - is this 1 cup ? they look delicious I am ready to make them ;-)
AntwortenLöschenthank you for all recipes you are very talented Lady :-)
Hello :-)
AntwortenLöschenThank you very much for your interest and your nice words!
And now:
1ч. л ... -> 1 tea spoon
1с. л ... -> 1 table spoon
In this case: 1с. л олио (зехтин) -> 1 table spoon oil (olive-oil).
Best wishes and :-)))
Много ми допадат тези солени мъфини, ще ги пробвам със сигурност :)
AntwortenLöschenНевероятно вкусни са! Благодаря ти Дими за чудесната идея! :)
AntwortenLöschenI just made these and they are YUMMY!
AntwortenLöschenI had some trouble rolling out the dough as it was very elastic. I ended up dividing the dough into twelve portions and rolling each one. It took forever but it was sure worth the hassle.
Thank you so much for sharing the recipe!