За 4 порции:
800гр свинско филе
1 яйце
2с.л брашно
сол, чер пипер
4 щипки сухa мащерка
2с. л масло
16 чери-доматчета
600гр гъби пачи крак
400мл течна, неовкусена (36%) сметана
200мл хладка вода
4 щипки сухa мащерка
Гъбите се почистват, измиват, подсушават, нарязват на парченца. Свинското филе се измива, подсушава, отстраняват се възможни жили и пр. подобни и се нарязва на кубчета. Яйцето се разбива, добавя се сметаната и водата. Сместа се овкусява със сол, чер пипер и мащерка, постепенно се добавя брашното. В подходяща тава или в четири порционни форми намазани с масълце се разпределят парченцата месо и гъбите. Заливат се с приготвената смес. Пекат се на средна или ниво под средната скара, 200°C. След като поизври водата и сметановият сос се сгъсти и запече, ястието е готово. Поднася се топличко, с бира или червено сухо вино :-)
Fantastica receta, se ve muy rico. Saludos
AntwortenLöschenЕхе - свинко филенце - много го обичам във всякакви вариянти!
AntwortenLöschenПри нас пресните диви гъби са през зимата, когато има дъжд... и при първа възможност ще се възползвам от новата за мен рецепта!
:)
Съддечен, слънчев поздрав от мен, Дими!
Като малка трудно ме караха да опитам гъба, да не кажа че въобще не ядях. Но с времето се научих да похапвам гъбки и честно казано много си ги уважавам :)
AntwortenLöschenРецептата която ни предлагаш ми изглежда много вкусна :)
Желая ти хубава седмица!
Изпращам ти много усмивки :)
Дими, толкова е апетитно :)
AntwortenLöschenПоздрави и хубава седмица!
Прекрасно ястие, Дими. Напомня ми, че идва зима :)
AntwortenLöschenУсмихнато утре от мен :)
Дими, добре завърнала се. Поредното ти изкушение изглежда невероятно неустоимо. "Пачи крак" май не съм пробавала, но виж тая вечер опитах Кладница с телешко. Добре се получи :) Поздрави за теб и прегръдки
AntwortenLöschenДими, пак поредното изкушение! :)))
AntwortenLöschenИзглежда прекрасно, а тези гъби сигурно е и много ароматно!
Много сърдечни поздрави и хубави дни!
Дими, душичката ми чак заплака за такова ястие :)
AntwortenLöschenДими, супер рецепта,да ти се похваля,че сготвих онази лесната рецепта с варените картофки и гъбките,стана много добре:)
AntwortenLöschenИзглежда много вкусно ! :)
AntwortenLöschenПоздравявам те за невероятния ти блог и за големия ти кулинарен талант ! :))
Много апетитно!
AntwortenLöschenНадали ще има същия аромат и вкус с култивирани печурки, но задължително ще пробвам тази рецепта.
Звучи и изглежда много, много вкусно!
AntwortenLöschenРадвам се, че отново си тук, Дими!
Сърдечен поздрав и пожелание за прекрасни, цветни и интересни есенни дни!
Gracias por tú visita, Jose Manuel!
AntwortenLöschenUn saludo & :-)))
Много ме радвате, приятели! Благодаря ви за интереса и положителните коментари - ценя мнението ви!
Поздрави и :-)))