Freitag, 15. Mai 2009

Сьомга по холандски



3а 2 порции:

500гр сьомга филе
500гр зелени пресни аспержи
лимонов сок, сол, бял пипер
мазнинка

холандски сос

Сьомгата се нарязва на подходящи по големина парчета, осолява, овкусява, слага се в тавичка с малко мазнина и вода на дъното и пече на 200-220°C до готовност. Приготвя се холадски сос. Аспержите се почистват и сваряват за около 10-ина минути. Сьомгата се сервира топла, с гарнитура от зелените аспержи, заляти с холандския сос.

Хммм... последната хапка е най-вкусна... ;-)

4 Kommentare:

  1. "Хммм... последната хапка е най-вкусна... ;'

    Не бих се отказала от нея, много е апетитна!
    Чудесна рецепта.

    AntwortenLöschen
  2. Мдамм.. както казват тук: "Es war gut, aber es ist aus!" - хубаво беше, но свърши ;-)

    Благодаря за посещението, Диани!

    AntwortenLöschen
  3. Скъпа Дими,
    пожелавам ти хубавите хапки, да не свършват ...
    И ми се иска да допълня още:

    Тези дни получих и разбрах за нова,
    много стойностна, според мен награда в итернет:
    Този път за приятелство в междублоговото пространство!
    Щастлива съм, че те има и бих могла да ти я предложа.

    Предавам я с удоволствие и радост,
    предай я и ти на своите приятели!

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря, Диани! Приятелското ти отношение и жест ме радват изключително много!
    Прегръдка :-)

    AntwortenLöschen