3а 2-3 порции:
3 жълтъка
100гр масло
100мл течна, неовкусена (36% масленост) сметана
1с. л нишесте
лимонов сок, сол, чер пипер
копър
Всички продукти със стайна температура!
Маслото се разбива на крем. Един по един и с разбъркване се прибавят жълтъците. Прибавя се лимоновия сок, осолява се, овкусява. Прибавя се постепенно и с бъркане и сметаната с предварително разбъркана в нея 1с. л нишесте. Цялата смес се загрява на водна баня и с внимателно бъркане до сгъстяване. Сосът допълнително може да се подправи със свеж копър.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Здравей,
AntwortenLöschenимаш чудесен сайт с много хубави рецепти и професионални снимки :)
Искам да те попитам за какви храни е подходящ холандския сос?
Свил
Привет, Свил!
AntwortenLöschenПоради съдържанието на повечко масло, холандският сос е по-тежък и затова предимно се ползва към ястия от т.нар. 'леки' меса: пиле и риба. Изключително подходящ е за овкусяване на зелени и бели аспержи. 3а салата от алабаш и репички.. т.е. ползва се предимно за овкусяване на продукти бедни на калории и с не особено интензивен собствен вкус ;-)
Благодаря ти за одобрителните думи и интереса!
Поздрави :-)