3а 6бр:
пакет (300гр) многолистно тесто
400гр тиква
200гр горгондзола/синьо сирене
5-6 малки кубчета/бучки бяло сирене
пресен босилек или друга прясна зелена подправка
мазнинка
Разгъва се тестото и от него се изрязват кръгове (с 2см. по-широк диаметър от диаметъра на формите), с които се покриват намазаните с мазнинка тарталетени форми. Набучкват се с вилица.
Тиквата се настъргва на едро ренде и за кратко задушава. Сиренето се надробява с вилица или нарязва на ситно. Разбърква се в тиквената смес и се пълнят тарталетите. Пекат се на средна скара, 200°C. Когато са готови се оставят върху решетка. Сервират се с пресен босилек и малко бяло сирене.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen