пакет многолистно (бутер) тесто (300гр.)
яйца (броя им зависи от броя на тарталетите: от 300гр тесто - 6 тарталети (12см))
сирене
няколко маслини
сол, червен пипер, магданоз, люти чушлета
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър с около 2см по-голям от диаметъра на тарталетените форми. Намазват се с масълце формите и се поставят тестените кръгове - хубаво да прилепнат по 'къдравите' стени. Леко се надупчват с вилица, във всяка тарталета се чуква по яйце, посолява се леко и се пекат на средна скара, 200-220°C.
Като почне да се втвърдява яйцето се добавят няколко кубченца от сиренето и маслинка-две. Когато са готови тарталетите, преди сервиране, се прибавят чушлетата, магданоз и червен пипер.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen