1 пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
100гр смляно маково семе
1с. л пудра захар
50мл течна неовкусена сметана (36% масленост)
Сметаната се изсипва в подходящ съд и затопля до завиране, добавя се в нея смляното маково семе и пудрата захар. Разбърква се добре и сместа се оставя за 10-15мин., за да попие маковото семе. И да се охлади.Тестото се разгъва, намазва се тънко, внимателно и равномерно с маковата смес и разрязва на ивици с дебелина около 1,5см и дължина около 15см. Всяка ивица се завива по равно откъм краищата към средата й - по подобие на сладките 'Сълзица' с разликата, че в средата се оформя връх: първо от едната страна са натиска с виличка, после от другата. Пекат се на средна скара, в тава застлана с готварска хартия, 200°C.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen