Montag, 9. Februar 2009

Сладки с джинджифил и извара

3а тестото:

300гр брашно
150гр масло
100гр захар
1 яйце
лимонена кора
ванилия
щипка сол

3а пълнежа:

300гр фина неовкусена извара
1с. л нишесте
100гр кандиран джинджифил*

Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се добавя захарта, настърганата наситно лимонена кора, ванилия, щипка сол, яйцето и студеното нарязано на кубчета масло. 3амесва се гладко и меко тесто, което се оставя за половин час в хладилник.
Приготвя се пълнежа от добре смесените продукти.
На малки дози тестото се разточва и от него изрязват кръгчета, които се поставят в намазаните с мазнинка мъфинени формички. В средата на всяко тестено кръгче се 'покапва' по 1ч.л от изварената смес със ситно нарязания кандиран джинджифил.
Пекат се на 200°C, средна скара. Охлаждат се върху решетка.



* Кандираният джинджифил, също като кандираните циронат и оранжат - лимонови и портокалови корички, е обработен по специфичен консервиращ начин - кандиране - при който поне с 70% се увеличава захарното съдържание и намалява водното. Продава се във всеки по-голям хранителен магазин тук, също и в магазините за диетични и здравословни храни. Харесвам го доста. Има лек плодов и същевременно лютивичък вкус:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen