Mittwoch, 28. Januar 2009

Петъчна (рибна) баница

пакет кори за баница
200гр тънко нарязана пушена сьомга
100гр кашкавал
2 яйца
връзка магданоз
1-2с. л песто (ако нямате - някаква зеления на вкус - пасиран босилек, например, с малко зехтин, сол, пресован чесън, ситно смлени орехови ядки)
3-4с. л течна сметана

Разгъват се корите и последователно се редят по двойки в подходяща тава, а между тях:
ред настърган на ренде кашкавал, след това от сместа от добре разбъркани яйца, ситно нарязан магданоз и песто, после се редят тънки шайби от пушената сьомга, после пак зелената смес, пушена сьомга, зелена смес ... и се завършва с кашкавал под последната двойка кори. Пече се на средна скара, 200°C. Когато започне да се зачервяват горните кори, се напръскват/намазват с течната сметана, малко преди да е готова, баницата се поръсва с кашкавал и запича.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen