Mittwoch, 28. Januar 2009

Кесийки

кори за баница
100гр нахут от консерва
100гр риба тон филе консерва
сол, подправки по желание
див чесън
1/4 глава кромид
течно масло 'RAMA'

С малко масълце се задушават за кратко кромида и нахута. Поизситнали, в купа, към тях се добавя филето риба тон и нарязания на ситно див чесън, солчица.. поразбъркват се.
Корите се режат на квадратни парчета. Взимат се две по две т.е. пълнежът се поставя върху два квадратни листа един върху друг образуващи фигура с 8 външни ъгли. Ъглите се събират един към друг, леко притискат и внимателно завързват със стрък див чесън. Получените по този начин кесийки съвсем леко оттук-оттам се понамазват с масълце и се нареждат върху готварска хартия в тавичка. Пекат се в предварително загрята фурна 150°C, средна скара.



Разбира се, кесийките могат да се напълнят със зеленчуци, кайма, ядки, сирена..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen