Servus, Leute! И.. по изключение нещо соленичко: Salzstangerl :-D
Продукти:
500гр брашно
1 ч.л кристална захар
1 кубче свежа мая (около 40гр) или 1 пакетче суха (7гр)
250мл леко затоплено прясно мляко
1 ч.л сол
60гр разтопено масло за замесване на тестото + още 20-на за намазване
1 яйце, добре разбъркано или само жълтъка
1 ч.л кимион, цял
1 с.л едрозърнеста морска сол
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 1/3 от леко затопленото прясно мляко с лъжичка захар. Когато започне да шупва се прибавя към предварително пресятото брашно. Добавя се останалото количество мляко, маслото и солта. Замесва се гладко тесто, което се полага в намаслена купа, покрива се с кърпа и се оставя да втасва за около половин час.
Разделя се тестото на три равни части и всяка част се разточва на кръг с дебелина около половин сантиметър. Намазва се с течно или разтопено, но поизстинало масло:
След което се разрязва на 8 равни части
От всяко 'триъгълниче' се завива рулце, като се почва отвън към центъра:
Така получените рулца се намазват с разбърканото яйце (или само с жълтък), наръсват се с кимион и морска сол, подреждат се върху готварска хартия в подходяща тава
и се пекат на средна скара, 200°C, до златисто. Оставят се за кратко да се поохладят върху метална решетка:
Хапват се пресни, с изстудена бира, с айран или с чашка червено вино :-)
Да ви е вкусно, соленко, речете ли да пробвате ;-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Прекрасни са! По мой вкус!
AntwortenLöschenБлагодаря за рецептата и упътването!
Много красиви снимки също!
Приятна вечер и продължавай да ни радваш!
Чудесно изглеждат !
AntwortenLöschenХа така де, развихри се!
AntwortenLöschenМного апетитни,ефектни и изкушаващи рулца, Дими!
AntwortenLöschenЧудесна идея, оформление и представяне,
сърдечни поздрави и прекрасни майски дни!
These look super amazing!
AntwortenLöschenVS
Прекрасни соленки!
AntwortenLöschen**
Честит Имен Ден!
Здраве, късмет и радост за теб и близките ти хора!