Donnerstag, 28. Juni 2012

Картичка с мак

Вече съм споменавала за симпатията, уважението и възхищението си от жената родила и възпитала съпруга ми. Няма да се повтарям ;-) За нейният рожден ден освен празничната торта, с пожелание за здраве и още много хубави поводи за празнуване, направих и поздравителна картичка:



Подаръците, които собственоръчно правя за радост на близките си хора най-напред на мен доставят положителни емоции. Но фактът, че винаги високо се оценяват - не само като предмет или пък сладкиш, а най-вече като мил жест и израз на обич - ме правят наистина щастлива :-)

И ако някой от вас, драги посетители на страничката ми, пожелае да зарадва на свой ред любим човек и реши да направи поздравителна картичка с мак, моля:

Необходими материали:



Освен като тематика, картичката се прави и по сходен начин с празничната торта :-D
Изрязващите захарни цветя форми съм ползвала на принципа на печата за правене и на хартиената макова апликация, а с малкото шишенце-спрей с червена сладкарска боя разтворена в алкохол - червеното петно, основа на рисунката.



Странично, с острието на ножче, се подгъват хартиените венчелистчета - леко, без силен натиск, така, както се къдри деко-панделката за завързване цветен букет или опаковане на подарък. Лепят се хартиените елементи като апликация допълваща цветното петно с рисувани контури, наподобяващи мак (анемония).

Бързо, лесно, ефектно:





9 Kommentare:

  1. Дими, за тортата вече казах..., макар думите да са малко да изразят за пореден път възхищението ми от таланта ти. Но има и друго...това е душата ти...наистина е щастлива свекърва ти със снаха, като теб...И доброто поражда добро, да знаеш - ти си, и ще бъдеш щастлива, защото се стремиш да правиш хората, около себе си такива!
    Да цункаш Рене по "гривничките" на ръчичките!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Весe, :-D
      Благодаря ти!

      пп. И по гривничките на крачетата ще го нацелувам ;-)

      Löschen
  2. Картичката е страхотна! За тортите нещо няма да кажа - просто ще е излишно!

    AntwortenLöschen
  3. Перфектна е, Дими!
    Поздравления за умението ти и
    за начина по който изразяваш чувствата си към човек, когото цениш и уважаваш!

    AntwortenLöschen
  4. Много мила и талантлива жена си ,Дими!Раздаваш щастие на хората около себе си и си щастлива...няма по-голямо богатство от това.
    Прегръдки за теб!

    AntwortenLöschen
  5. Много нежна картичка, Дими!

    AntwortenLöschen
  6. Усмихнахте ме с милите си думи!
    Благодаря ви!

    Благодаря ви за интереса и симпатията!

    :-)

    AntwortenLöschen
  7. Страхотна е! Сигурна съм, че и свекърва ти ти се възхищава.

    AntwortenLöschen