Donnerstag, 23. Dezember 2010

Пангасиус с кестени и сини сливи

Изключително бърза и вкусна рецепта, есенно-зимна и.. празнична :-)



За 2 порции (форми):

1кг пангасиус (замразена риба)
сол
пресен розмарин
150гр варени белени кестени
шепа сушени сини сливи
половин шепа орехови ядки

Рибата се нарява (може и цяла - в по-доляма форма) на кубчета, поръсва се със солчица и овкусява с розмарин.



Така подготвена, рибата се пече на средна скара, 200°C. Преди да е напълно готова, се добавят сините сливи, кестените и ореховите ядки. Запича се - готово!



Ястието се поднася веднага, с бяло вино или малка ароматна ракия :-)

6 Kommentare:

  1. Харесва ми рецептата, чудесно предложение за делник и празник. Поднесена по твоя елегантен начин е достойна и за кралската трапеза, Дими!
    Сърдечни поздрави с пожелания за прекрасни празници, здраве и сбъднати мечти!

    AntwortenLöschen
  2. Дими, много интересно предложениие :)
    Поздрави и :-)

    AntwortenLöschen
  3. Dimi, Весела Коледа! :)

    AntwortenLöschen
  4. Скъпа Дими,
    Отново примамливо, вкусно предложение, при това с изненадваща комбинация от продукти. Много ми харесва!
    Ти си специален човек и най-искрено ти желая прекрасните пожелания, които ми отправи да се връщат при теб и твоя дом стократно!
    Прегръдка и Светъл празник, Дими!

    AntwortenLöschen
  5. Прекрасна и вкусна комбинация, Дими! Много ми хареса и ще приготвя :) Желая ти от цялото си сърце Щастлива Коледа! Весели празници!

    AntwortenLöschen
  6. Една весела Коледа и от мен Дими!

    Бъди ми щастлива и много усмихната! :))


    И рибката е неустоима! ;)

    AntwortenLöschen