Donnerstag, 16. April 2009

Кокос-ананасови мъфини

Изпълних желанието си да реализирам още една чудесна идея от немския форум Тorten-Тalk! за наближаващия Великден. Благодарност за Петра!



Danke Dir, saxpatzi!
Die Idee ist ganz interessant und lustig :-)

3а тестото:

3а 12бр.:

280гр брашно
70гр меко масло
100гр захар
2 белтъка
100гр кокосови стърготини
200мл сок от ананас (консерва)
1/2 пакетче бакпулвер

3а заливката:

100гр бял шоколад (кувертюр)
1с. л течна, неовкусена сметана
100гр кокосови стърготини

3а украса:

дузина бонбони 'Рафаело'
фондан

Белтъците се разбиват на пяна, почти на сняг, заедно с 1с. л захар. Брашното се пресява с бакпулвера, прибавя се останалата захар, мекото масло, ананасовия сок с кокосовите стърготини и белтъците последно - с внимателно, леко бъркане. Намасляват се мъфинените формички и се пълнят с тестената смес до 2/3. Пекат се на средна скара, 200°C. Вече готови се вадят от формичките и охлаждат върху решетка.
През това време се разтопява наситнения с нож или на ренде шоколад/ковертюр в сгорещената сметана, бърка се внимателно до пълното му разтопяване. Една по една мъфините се топват в шоколада и после овалват в кокосовите стърготини.

Може да се спре до тук.

3а приготвяне на кокошчиците:

Оформят се човки и гребенчета, очички от фондан, залепват се с притискане към 'Рафаело'-бонбона и с помощта на клечка за зъби се съединяват с мъфина-телце.

4 Kommentare:

  1. Тези мъфини изглеждат много весели и особено подходящи за Великден! Чудесна реализация! Не се съмнявам, че и на вкус са превъзходни!

    AntwortenLöschen
  2. Ах, да - вдетинявам се от време на време ;-) Реших покрай Великден да изпробвам разнообразни на глед и вкус сладкиши..

    Благодаря за похвалата, Милена!

    AntwortenLöschen
  3. Всичко до което се докоснеш оживява.

    AntwortenLöschen