Sonntag, 1. Februar 2009

Джобчета с извара и мед

1 пакет (400гр) многолистно (бутер) тесто
150гр. фина неовкусена извара
1-2 с.л мед

Разгъва се тестото. Нарязва се на правоъгълничета (5х7см). Върху половината от тях се изсипва по лъжичка от смесените извара и мед (може да се добави и лъжица пудра захар, ако не е достатъчно сладко), а останалите се приготвят както е показано на снимката: сгъват се по дължина, заедно с готварска хартия помежду им, за да не се залепне тестото и се правят около 7 разреза. Разгъват се, маха се хартията, захлупват се върху другите правоъгълничета, попритискат се отстрани, тегли се лека четра с опакото на нож, после ръбовете се дооформят с вилица.



Пекат се на 180°C, в тава застлана с готварска хартия, средна скара. Пасват с плодови сокове, но и със следобедното кафе или топло прясно мляко с мед..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen