3а 6бр.
пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
6 средноузрели сини сливи
6 бучки захар (кубчета захар) или 20гр марципан
белтък
1-2с.л захар
канела
Тестото се разгъва и от него се изрязват 6 кръгчета с диаметър 6-7см, които се редят в предварително намазаните с мазнинка мъфинени форми. Сливите се измиват, маха се костилката, а на нейно място се слага захарче или къс марципан. Поставят се върху кръгчетата във формичките. От останалото тесто: намазва се леко с белтъка, поръсва се със зарар и канела, свива се на две и се попритиска да залепне. Реже се на ивици широки около 1см и дълги около 15см. ивиците се омотават като мартеница и завиват върху сливите във формичките. Пекът се на около 200°C, средна скара, в тава покрита с готварска хартия. Наполовина опечени се мажат с остатъка белтък и поръсват със захар. Доопичат се, вадят се от формите и се поставят върху решетка да се охладят.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen