Sonntag, 15. Februar 2009

Кокосови черешки

3а около две дузини топчета:

200гр бял щоколад
100гр кокосови стърготини
30мл течна неовкусена сметана (36% масленост)
130-150гр кандирани череши

Шоколадът се настъргва на ренде или начупва/нарязва на малки парчета (най-подходящ е, разбира се, шоколадовия чипс). Разтопява се на водна баня и разбърква до хомогенна смес с горещата сметана. Прибавят се кокосовите стърготини и добре разбъркват. Кандираните череши се нарязват на ситно и също прибавят в сместа. От поохладената смес се овалват топчета малко по-малки от орех и оставят да стегнат в хладилник. Лесни и.. божествени на вкус.



Ако не ви се намират кандирани череши, може да замените с коктейлни. Вариантът е с овалване на черешката в кокосово-шоколадoвото топче:

2 Kommentare:

  1. Страхотна идея, Дими! Имам кандирани череши и дори не помня защо съм ги купила, но поне сега знам как ще ги употребя:-)
    Твоите изглеждат прекрасни! А съм сигурна, че са и много вкусни! Чудни са!

    AntwortenLöschen
  2. O, вкусни са!

    Благодаря за положителния коментар, Милена, винаги ме радва посещението ти :-)

    AntwortenLöschen