Montag, 2. Februar 2009

Бутерки със спанак и варени яйца

пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
50гр листа спанак (5-6 кубчета от замразения)
1 варено яйце или белтъците от две варени яйца
сол

Спанакът се размразява, отцежда от водата и смесва с нарязаните на ситно белтъци (яйце). Тестото се разрязва на правоъгълници и върху всеки се слага по малко от сместа.



Прегъва се по дължина, попритиска се леко с пръсти, тегли се една лека черта с опаковата страна на ножа, а после частта без пълнеж или 'шева' се нарязва с нож като гребенче. Може да се поогъне леко, може и да не..



Приготвените по този начин 'гребенчета' се нареждат в тава застлана с готварска хартия и се печат на средна скара, 170-180°C. Лесни, бързи, интересни и.. много вкусни!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen