3а 6 кошнички:
пакет (300гр.) многолистно (бутер) тесто
3 яйца
няколко черни маслини
50гр. крема-сирене ('Филаделфия')
6 шайби салам, шунка.. (при мен е от типа траен колбас)
6 шайби кашкавал
пресен копър или магданоз
Сваряват се яйцата, обелват се и се разполовяват напречно. Разгъва се тестото. Изрязват се 6 кръга с диаметър около 10см. Във всеки един от тях се слага по една яйчена половинка с върха/дупето към тестото и се наместват във формичките за мъфини. Върху яйцето се редят по шайба от салама и по шайба кашкавал. От останалата част на тестото се режат 12 тънки ивици с дължина около 15см., осукват се две по две и се поставят по кантовете на бъдещите кошнички. Пекат се на средна скара, 180°C. Могат да се сервират и топлички, могат и да се украсят след като изстинат с шприцовано крема-сирене, маслинка (или парченце червена чушка.. според вкуса), листо магданоз или копър.
Лесно и сравнително бързо се приготвят, изглеждат добре, вкусни са и пасват с всички видове зелени салати. Пасват и със сосче:
О, страхотно изглеждат тези кошнички! Със сигурност ще са чудесно предястие, с което можеш да впечатлиш гости :-)
AntwortenLöschenПоздрави и усмивки!
О, да - вкуснички са и ефектни :-) Хм.. от доста време не съм ги правила. Сигурно защото все още ми хрумват нови идеи по отношение на бутер-тестото :-D
AntwortenLöschen:-) и сърдечен поздрав за теб, Ирина!
Тези кошнички биха били прекрасно допълнение към Великденското ми меню! Красиви са и със сигурност вкусни, както всички твои предложения (без изключение!!!). Димии, идеите ти изглеждат неизчерпаеми...
AntwortenLöschenО, да! Много подходящи за използване на великденските яйца :-D Вярно е, че малко повечко занимавка в приготвянето на кошничките, но.. резултатът е много вкусен и ефектен!
AntwortenLöschenМира, благодаря ти за милите думи! Поздрави :-)
Искам да ви поздравя за всички невероятни неща които приготвяте!
AntwortenLöschenБлагодаря, Мария!
AntwortenLöschenСтарая се.. Радва ме одобрението и интереса!
Поздрави :-)