2 патладжана (500гр)
олио/мазнина
4 яйца
250гр бяло сирене
200гр сметана
сол, чер пипер, индийско орехче
връзка копър
Патладжаните се измиват и нарязват на ивици с дебелина по 0,5см, посоляват се, отцеждат се, запържват се за кратко и от двете страни.
Копърът се измива, нарязва на ситно. Яйцата се разбъркват и пюрират със сиренето. Добавя се разбитата сметана, копърът, подправките. В намазаната с мазнина форма се редят ред патладжани, ред смес докато се запълни. Пече се на водна баня (в по-голяма тава с вода) на средна скара, 240°C, най-малко 45мин. Проверява се с клечка или шиш. Сервира се топъл или студен. Пасва с бяло вино.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1ltwXtnZmbIY4mwqzlhReMuDkfG_QlllSxDv51hAdyJGXG59CQ1JWl4T7RBqVN9zd25Hr63KHWt0D2p0E4nTzu9a0NuJ1JYqzZx5KFmiyHVi3gkhJvX-5zbhRoh4RLBbSkLVmzZixM6EA/s400/melanzaniterrine.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen