3а блата:
4 яйца
4с.л топла вода
100гр пудра захар
100гр брашно
100гр нишесте
1ч.л бакпулвер
щипка сол
3а пълнежа:
3-4 узрели банана
2с.л фино кайсиево сладко (може да се замени според вкуса)
1 пакетче ванилиев крем (Dr. Oetker, например)
500мл прясно мляко
50гр пудра захар
2 пакетчета ванилия
3а шоколада:
250гр готварски шоколад или шоколодав чипс
100мл течна сметана
Яйцата се разделят: жълтъците, захарта, водата и ванилията се разбъркват. Отделно от тях се пресяват и смесват брашното, нишестето и бакпулверът. Постепенно се добавят. Белтъците се разбиват на сняг и на свой ред се добавят с внимателно бъркане (на ръка) към получената до момента смес. В тава (40х30) застлана с готварска хартия се изсипва и заглажда тестото. Пече се на средна скара, 180°C , после се вади и още преди да се е охладил блатът се обръща и хартията маха. Когато се охлади, се поставя обратно в тавата, намазва се тънко със сладкото, после се нареждат шайбите банан (дебелина 0,5см). Кремът-ванилия се приготвя според обяснението върху опаковката. 3а него са прясното мляко и за засилване на вкуса - ванилиите. Изчаква се до поохлаждането на крема, като периодично се разбърква, за да не се образува 'кожа' и внимателно се разпределя върху бананите. Приготвя се шоколадов крем от сметаната и шоколада, който също леко охладен, внимателно се изсипва върху ваниловия крем. Сладкишът се оставя за 2-3 часа в хладилник, за да стегне. Сервира се разрязан на квадратчета.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen