Samstag, 24. Januar 2009

Кюфтета с пълнеж от сирене и домати

450гр. кайма
50гр. галета
1 яйце
сол
чер пипер
смляно индийско орехче

около 30гр. пшеничено нишесте
мазнина (RAMA или олио)

100гр. овче сирене (FETA)
1 домат
магданоз

Каймата се подготвя като се смесват яйцето, солта, подправките, галетата. Доматът се разрязва, отстранява се течността и семената му, нарязва се на ситно. Магданозът също. Сиренето се надробява с вилица. Последните три продукта се смесват и овалват топчета колкото жълтък на варено яйце. Тези топчета се завиват в кайма, ръцете се топят във вода, за да не лепне. Получават се кюфтета със сферична форма и големина, колкото шепа, не по-големи. Преди да се изпържат в тиган с достатъчно мазнинка, кюфтетата се овалват хубаво в пшениченото нишесте. Много добре пасват с гъбен сос по ловджийски.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen