Freitag, 23. Januar 2009

3еленчукова супа

3а 2 порции:

2 средно големи картофа
2-3 моркови
стрък праз (настърган - една шепа)
100гр целина-корен
100гр пащърнак-корен
3-4 скилидки чесън
шепа пресен магданоз
кубче зеленчуков бульон

3астройка: 50мл течна сметана (36% масленост)
1с. л суха супа (зеленчукова или чеснова)

Картофите се измиват, обелват, морковите се почистват - настъргват на едро ренде или нарязват на ситни кубчета. Същото се прави с корените. Празът и магданозът се нарязват на ситно. Скилидките чесън се пресоват. Всичко (с изключение на магданозът) се сипва в подходящ съд, заедно с кубче зеленчуков бульон и поне литър вода се варят на умерен огън. При извиране на водата - се долива - в зависимост колко гъста или рядка се предпочита супата. Няколко минути преди да е напълно готова, супата се застройва с разбъркани 100мл вода, 50мл течна сметана и 1с. л суха супа, ситно нарязания магданоз.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen