Как лети само времето.. отново бе Благовещение, Лазаровден, Цветница - все прекрасни пролетни празници! Отново е пролет и още една година повече от деня, в който съпружето и аз си дадохме обещание да сме заедно: и в добри, и в лоши времена :-) Както вече се досещате, мили читатели, за годишнината от сватбата ни направих тази торта: отново пролетна, тъй като това е сезонът, който харесвам най-много..
Тестото е, както винаги това, което използвам за руло:
8 жълтъка
4 белтъка
100гр. захар
80гр. брашно
20гр. пшеничено нишесте
1ч.л настъргана лимонена кора
щипка сол
и тъй като тортата, макар и малка, е двуетажна - двойна доза от продуктите. Като от всяка доза, преди да се разпредели тестото в тава с размери 40х30см, се заделя по малко от него за основен блат. Изсипва се мъничко тесто в кръг върху готварска хартия и се заравнява - за долнен етаж с диаметър 19см и за горен с диаметър 14см.
Разбъркват се жълтъците с лъжица захар, щипка сол и лимонена кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалато количество захар. Към тях постепенно се прибавят жълтъците. Последно към сместа се прибавя леко и постепенно пресятото брашно и нишестето. Мъничка част се отделя, разпределя в кръг с диаметър 20см - за основен блат на тортата. Останалото се изсипва в тава с размери приблизително 40х30см застлана с готварска хартия.Пече се на средна скара в предварително загрята фурна 230°C-240°C около 8-10мин. Когато е готово тестото се обръща върху влажна кърпа, хартията се маха и завива на руло. Охладено се намазва с предварително направения крем:
250гр маскарпоне light
400мл течна (36%) сметана
2 пакетчета фиксатор за сметана (на
Dr.Oetker)
500гр фина, неовкусена (0,1%)
извара
100мл десертен ягодов сос
150гр пресни ягоди
Разбива се сметаната с пудрата захар и фиксатора на сняг. Отделно се смесват и хомогенизират маскарпоне, извара, десертен сос (пудра захар, ако е необходимо, на вкус). Ягодите се измиват, почистват и нарязват на дребни кубчета. Разбитата сметана и изварената смес се разбъркват внимателно. Разпределя се така приготвения крем върху предварително опеченето и поохладено бисквитено тесто, което е оразмерено и разрязано на ивици (два блата с по 4 ивици, с ширина 7см и дължина около 40см), наръсват се с нарязаните на ситно ягоди. Завиват се две тортички: голямата се стяга с регулиращ се тортен ринг, а малката (заради твърде малкия диаметър - със свежо фолио). Ето я стегнала и изравнена (отрязвам преди да махна свежото фолио):
Тук е момента да подчертая, че блатовете на тази торта не се сиропират: ягодите съдържат голямо количество вода, което заедно с влагата от изварата и сметаната се поемат от тестения блат. Ако допълнително се пулверизира или сиропира, трябва да се очаква това да доведе до невъзможност за покриване на тортата и/или размекване на захарното покритие въпреки масления крем! Добре е да се внимава при завиването: ивиците да се редят наистина вертикално и с равномерно разпределен крем, така че и разрезът в последствие да е също приятна за окото гледка.
Евентуални наранявания и дефекти се заличават и подобравят чрез масления крем и заглажденето му - важно условия за гладко покритие.
Ден тортата стяга в хладилник, на следващия се покрива, на третия украсява и сглобява. Разрязва се след 3-я ден, когато е идеална: стегната откъм крем, равномерно овкусена от влагата преминала в блатовете. Чудесна на вкус!
Мисля, тортата е още по-подходяща от
първата пролетна като развитие на сезонната тематика:
Лято,
Есен и
Зима. Основната разлика е в цветята по борда и гнезденцето с птичето -
Син синигер (Parus caeruleus) :-) Благодаря,
Люба, за вдъхновяващите ти снимки!
С нетърпение очаквам пролетта да потопи всичко в свежи цветове и зеленина. Тогава разходките из парковете и градините са невероятно изживяване след дългата зима.. Удоволствието е пълно с подскачащите близо-близо катерички и синигерчетата, които кацат дори на дланта и кълват от семенцата-подарък :-D
Прекрасна торта! Страхотна изработка и наистина пролетно настроение, лъхащо от нея.
AntwortenLöschenОтново бурни аплодисменти за теб, Дими!
За птичката нямам думи... истинско майсторство!
Много слънчеви усмивки :)
Прелестна ,просто прелестна!!! :-)
AntwortenLöschenЩасливи Великденски празници!
Прекрасна торта,Дими!Винаги се впечатлявам от изящно изпипаните детайли,въображението и прецизността,с които съждаваш тези захарни съкровища!
AntwortenLöschenЧестита ви годишнина!Здраве и много късмет,винаги влюбени!
Пожелавам и хубави празнични дни!:)
Честита публикация, Дими в сп. " Меню"
AntwortenLöschenКакто винаги, нещо прекрасно и с много финес аранжирано!
За вкуса няма да споменавам...сигурно се топи в устата!
За тази торта - нямам думи:
прекрасна е !
Радвам се на уменията ти и невероятното търпение- толкова пролетно настроение ми създаде!
Усмихната вечер!
Нереална красота!
AntwortenLöschenНеотразима си, Дими!
Светли Великденски празници!
Ах, Дими ... онемявам за пореден път!
AntwortenLöschenПоздравления за вашия празник -
в здраве, любов и топлина, още много годишнини!
Тортата е пролетна приказка -
изключително нежна и красива,
създаваща умиляващо и свежо настроение,
впечатляваща идейно и прецизно изпълнена.
Топла прегръдка за теб, вълшебнице! Диана
quelle belle réalisation ton gâteau est magnifique mes compliments
AntwortenLöschenbonne soirée
Честита годишнина, Дими, с най-добри пожелания да съхраните магията на тайнството, да продължавате да се вричате година след година !
AntwortenLöschenПрекрасна торта!
С пожелания за весели Великденски празници, прегръдка :)
Страхотна е, невероятно хубава, умопомрачителна :)
AntwortenLöschenЧестит Празник,мила Дими!Честита Годишнина!Желая на семейството ти много здраве, взаимна обич и разбирателство!Много, много Любов и да празнувате със съпруга си заедно Златна сватба!А тортата е направо фантастична!!!Целувки и прегръдки от мен!
AntwortenLöschenThank you very much, Fimere, for stopping by and your lovely comment!
AntwortenLöschen:-)
Мили приятели!
AntwortenLöschenБлагодаря ви от все сърце за хубавите пожелания, милите поздрави и похвални думи!
Трогната съм!
Бъдете здрави и усмихнати :-)))
Пак онемях... Красиво и пролетно! И всички цветенца са като истински! Но гнездото с пилето са ми безкрайно симпатични!
AntwortenLöschenЧестит Ви празник, Дими!
Дими, тортата е приказна! Поздравления за празника, пожелавам ви много красиви пролетни моменти в гнездото!:-))
AntwortenLöschenУау ама вие тая красота ядете ли я.
AntwortenLöschenДиме, имаш златни ръце. Това пиленце както го гледам и ще запее. Клонките и цветата са като истински.
Честит ви празник. Да сте много щастливи още дълги години заедно.
И все такива приказки, дето им се вика торти, да правиш
Ефирна,нежна,празнична...с една дума прелестна!Честита годишнина Дими!Много здраве,любов и разбирателство да има във вашето семейство!
AntwortenLöschenХубави празници!
Изядохте ли я вече?
AntwortenLöschenНа кой му даде сърце да я разреже?!
Прекрасна Primavera, Дими!
Честита годишнина мила.Само любов,само любов и пак любов ви пожелавам.А всичко останало ще си дойде само.
AntwortenLöschenМного пъти съм го казвала и няма да спра да го повтарям.Ти си със златни ръце.Скулптор,художник,дизайнер...с други думи творец.
Тортата е повече от прекрасна,пиленцето е така реално,наистина ей сега ще си клъвне семенце от дланта ти.....
Весели и усмихнати празници мила и до скоро.Надявам се,че след двайсеттина дни ще се видим.
Прегръщам те.
Благодаря ви!
AntwortenLöschenБлагодаря ви много за поздравите!
И за симпатията!
И за похвалите!
Ценя вниманието и интереса ви, приятели :-)
Райна.. почти :-D Докато прегледам и избера снимки, вече и първият етаж е преполовен :-))
Йоли.. така ми се иска да опиташ моя тортичка.. Хайде, живот и здраве да е, приятeлко, очаквам те :-)
Дими, великолепна нежна торта! Честита годишнина, да сте здрави, влюбени и щастливи още дълги-дълги години! :)
AntwortenLöschenВесели празници!
Честит празник, Дими!
AntwortenLöschenЗа времето, през което следя публикациите ти, оставам с впечатлението че сте свили такова мило и сладко гнезденце като на пиленцето от тортата :). Бъдете заедно още много години, обичайте се и се почитайте :*.
За тортата какво да кажа, освен УАУ! Цветята по първия етаж направо греят! Прекрасна е!
Поздрав най- сърдечен!
Wow...it looks incredible!!!! Bravo!!!!!!!!!
AntwortenLöschenПрекрасно бижу за чудесен повод си създала, Дими! В хармония, любов и щастие да посрещнете диамантената, ви желая от сърце!
AntwortenLöschenСъвършена е тортата - хармония от вкус, аромат и цветове!
Не спирай да твориш и създаваш сладки чудеса, Дими!
Възхищавам се на дарбата и уменията ти!
Чудесно поиведение, на човек му е трудно да повярва, че е торта и ще бъде изядена. Всичко е толкова реалистично и красиво.
AntwortenLöschenДими, честита годишнина! Много години семейно щастие и любов!
AntwortenLöschenПиленцето и гнездото са страхотни, както и цялата торта!
Поздрави и много хубави празници!
Дими, адмирацииза поредната ти прекрасна торта!
AntwortenLöschenОтново финес, красота и майсторство си вплела в нея.
Честита годишнина! Всяка една година да бъде по-щастлива от предната и любовта ви никога да не угасва!
Светъл Великден и хубави, слънчеви празници!
Many thanks, M.T. for your words! :-)
AntwortenLöschenДобре дошла, Мони!
AntwortenLöschenБлагодаря на всички ви за тъй милите думи, за вниманието и хубавите пожелания!
Изпод вашите пръсти в Божиите тефтери :-)
Поздрави сърдечни и от мен за вас, с топли пожелания за здраве и късмет!
:-)
Ах, Дими - то имало повод за тази красота и изящество! А какъв по-вдъхновяващ от любовта, нали?
AntwortenLöschenТи ги носиш в сърцето си - и красотата и любовта и аз нямам съмнение, че Волфи ти отвръща със същото. Бъдете невероятно щастливи, като влюбени птички завинаги.Желая ти от сърце най-съкровените ти мечти да се сбъднат, приятелко. Целувам те.
Привет, Весе! Добре дошла :-)
AntwortenLöschenБлагодаря ти, мила приятелко!
На свой ред пожелавам здраве, радост и любов за теб и близките ти хора!
Привет Дими!
AntwortenLöschenОтново прекрасно изглеждаща торта (за вкусът й не се и съмнявам)!
Много е хубаво пиленцето (както и всичко останало) - сматам, че притежаваш ръце на скулптор!
Слънчев поздрав от мен, Дими и весели празници!
Радвам се, че има ръце, създаващи такава красота!
AntwortenLöschenЧестита годишнина и Весели Празници!
:)
Поредното съвършенство! :-))
AntwortenLöschenВесели празници,Дими!
С много усмивки,топлота и любов!
Думите едва ли биха стигнали, за всички хубави неща, които искам да ти кажа. А и думите бледнеят пред тази красота, изящество, финес и нежност!
AntwortenLöschenЧестита ви годишнина - желая ви още дълги години в разбирателство, здраве, спокойствие и сплотеност! Семейство трудно се създава, а още по-трудно се съхранява, така че аз ви желая да продължавате да градите общото си бъдеще с все такова уважение и нежност един към друг!
Тортата е истински шедьовър, всеки детайл, всяка малка част от нея е изпипана до последната подробност!
Истински ти се възхищавам и уважавам всичко, което правиш! Радвам се на взаимните ни симпатии и се надявам някой ден да се запознаем и на живо! :-)
Весели великденски празници!
Дими, Честита ви годишнина! Бъдете здрави и много щастливи!
AntwortenLöschenТортата, както винаги е невероятна! А пиленцето :) сякаш ей сега ще полети :)
Хубави празници от мен!
Здравейте, тортата, която сте направила изглежда прекрасно! Поздравления!
AntwortenLöschenЗатрогнахте ме! Признателна съм ви зе хубавото отношение, приятели! Благодаря ви!
AntwortenLöschenДобре дошла, Станимира!
Поздрави най-сърдечни и горещи за всички ви :-)
вие сте нефероятна и аз най- после съм влюбена в нечие майсторство с ваше позволение ще опитам с вашите рецепти и моите ръце и дано имам малко умения за да се зарадвам на труда си
AntwortenLöschenЧестита годишнина! Бъдете сплотени в добри и лоши времена и нека любовта никога не напуска семейното ви гнездо :)
AntwortenLöschenПривет, Илияна!
AntwortenLöschenЖелая ти успех в реализацията на рецепта!
И в правописа :-) - за тази ми забележка, надявам се да не ми се разсърдиш! Правописът ти не е добър, но аз ти благодаря сърдечно за добрите думи!
От все сърце ти желая спорна Великденска подготовка и радостни, вкусни и весели празници!
Честити празници Дими! :)
AntwortenLöschenТи си прекрасна!!!
Честита годишнина Дими!
AntwortenLöschenТортата е повече от чудесна!!! Просто нямам думи!
Желая на теб и цялото ти семейство весело посрещане на празниците!
Тортата е повече от прекрасна - като визия с тези свежи цветове, а не се и съмнявам като вкус!Поздравления,Дими!
AntwortenLöschenПожелавам ви все така да се обичате и да сте щастливи,както в деня,в който сте си дали обещанието!
Светъл Великден!
Поздрави!
Честити да са!
AntwortenLöschenБлагодаря ти, Драго!
:-)))
Благодаря за поздрава, Петя! Много си мила :-)
AntwortenLöschenLulu, Диди.. благодаря ви!
Изпълнени с прекрасни емоции празници ви желая!
Дими, със закъснение, но от сърце и с най-искрени чувства:
AntwortenLöschenЧестита годишнина!
Още дълги години да сте все така влюбени, усмихнати и много щастливи!
Тортата е чудесна! Не мога да спра да гледам снимките ти :)
Прегръщам те и ти желая спорна и приятна подготовка за предстоящия празник :-)
Мила Тони, никога не е късно за добра дума :-)
AntwortenLöschenОт все сърце ти благодаря за вниманието, симпатията, поздрава, благопожеланието и похвалните думи!
Желая здраве и късмет на теб и близките ти хора!
Светли Великденски празници!
Дими, отправям ти едно доста позакъсняло пожелание за още дълги години щастлив семеен живот!
AntwortenLöschenНе можах да се сдържа да не изразя възхищението си от тази пролетна торта! Всичко е перфектно - лалетата, пиленцето (никога не бих могла да направя нещо подобно), гнездото! Аз наскоро се мъчих с едно, но не ми се получи никак добре.
Поздрави и :))
Благодаря ти, Ели, за поздрава чудесен и благопожеланието! Радва ме интереса ти и одобрите;ните думи :-)
AntwortenLöschenСърдечен поздрав!
Моето възхищение от всичко това:)
AntwortenLöschenhttp://krokotak.com/2010/04/da-te-sa-istinski-i-vkusni/
Аз пак много късно разбрала...
AntwortenLöschenЧестита ви годишнина, Дими!
Бъдете живи и здрави!
Обичайте се много и бъдете истински щастливи!
Тортата е МНОГО КРАСИВА!!!
Отново направена с много любов, отново изпипана и до последния детайл!
Отново нямам думи за да изкажа възхищението си към твоите умения...
Радвам се, че съм била вдъхновение.
Благодаря ти за милите думи!
Сърдечни поздрави и за теб!
ПП: И аз съм овчица вакла...
Една зодийка се оказваме с теб.
Дани.. благодаря ти! Толкова ме радваш!
AntwortenLöschenЗнаеш колко много ми се харесват снимките и настроението от тях, Люба! Благодаря ти за благопожеланията!
Прегръщам те :-)
пп. Ооо.. аз съм близначе, все търся или бягам от другото си аз ;-)
Zdraveite, niamashe kak da ne spodelia s Vas kak povishihte gradusa na nastroenieto mi sus snimkite na Vashite proizvedenia. V dujdovniat den, s problemi v glavata mi, posetih blog-a Vi i za sekunda samo vsichko se izpari i pred ochite mi ostanaha samo prekrasnite Vi tvorenia :) Blagodaria che vnesahte slunce v oblachnoto mi nastroenie
AntwortenLöschenUsmihnat i uspeshen den
Lina
Привет, Лина!
AntwortenLöschenДобре сте дошла в блога ми!
Зарадваха ме и силно трогнаха милите Ви думи!
Бъдете здрава и от все сърце Ви желая пълни със слънчево, цветно настроение и ведрина пролетни дни :-)
Не знам дали бих успяла да подбера правилните думи, за да опиша чувството, което оставят у нас, читателите Ви, вашите интелигентно и фино поднесени невероятни рецепти, илюстрирани с разкошни снимки. Ще кажа само - възхищавам се на фантазията Ви! И пожелавам дълги години любов и слънце във Вашия дом!
AntwortenLöschenJust V. .. аз пък трудно бих могла да опиша чувството, което възниква спонтанно под въздействие на думите ти! Едновременно съм много смутена, развълнувана и трогната! Сърдечни поздрави и благодарност за чудесното пожелание!
AntwortenLöschenпп. Чудно защо не съм добавила линк към блога ти в моя блог-рол? Веднага ще го направя! - нежни и много вкусни виолетови моменти..
Здрави, спорни и усмихнати пролетни дни пожелавам :-)
Чудесна торта! Много ме впечатли!!!
AntwortenLöschenИскам само да попитам откъде се снабдявате и какви са оцветителите които ползвате за украсата?
Благодаря :-)
AntwortenLöschenВсе още използвам 4-те цвята гелови боички на Schwartau, които се продават из хранителните вериги Billa, Merkur, Spar. И най-вече: Icing Colors, Wilton, които поръчвам от немски онлайн-магазини.
Vos gâteaux sont magnifiques
AntwortenLöschensuperbes
Merci beaucoup :-)
AntwortenLöschenДими, искам да ползвам крема на тази торта, като го съчетая с шоколадови блатове. Обаче пак идва проблема с изварата.
AntwortenLöschenМислех си да я заменя с повече маскарпоне, но и да пропусна ягодовия сос и да сложа пасирани пресни ягоди. Дали ще се получи без фиксатор, защото тук не мога да намеря? Или пък да ползвам желатин? Какво ще ме посъветваш? :-)
Ще правя торта за рождения ден на дядото на Слави, който е в неделя и искам предварително да знам какво точно ще правя :)
Сега наистина ме размисли..
AntwortenLöschenТолкова съжалявам, че изварата в България не струва.. :-(
Хм.. ами явно ще я пропуснеш и увеличиш количеството на маскарпоне и сметана. Фиксаторът играе роля най-вече при шприцоването на сметаната - за запазване на форма. Аз обаче го слагам при разбиването й за повече сигурност. Макар че.. хм, при млечната сметана - колкото по-голям процент масленост има, толкова по-малко се нуждае от помощни средстава за разбиването и фиксирането й разбита.
Маскарпонето - доколко има вкус на сирене? - ползвам light и почти не се усеща специфичния му вкус. Ами ако добавиш малко крема-сирене - за плътност? Мисля, че ще се неутрализира вкуса му всред пасираните ягоди и малко пудра захар.. но пък ще придаде свежест..? А и.. хм, ягодите съдържат страшно много вода, която по някакъв начин трябва да се компенсира (затова и употребата на този десертен ягодов сос в крема - малко количество, но повече интензивност във вкуса). Не на последно място: какво предпочитат и харесват хората, които ще хапват тортето и на първо място - самият рожденик?
Желатин слагам по преценка.. според консистенцията на крема (именно кремовете с извара не се нуждят от желатин). Или когато не мога точно да преценя, а искам да се застраховам.
Все пак, мисля, имаш поне ден-два за чудене, обмисляне и решение, Ирина. Предлагам да замениш изварата с крема-сирене. И да позасилиш вкуса на ягодите (може и със сладко). Опитвам се да помогна, макар и с доста смущение и несигурност в препоръката на продукти (и комбинацията им) от разстояние.. за чийто вкус в най-добрия случай имам спомен от преди 10-15 години.
Но пък ти имаш талант, усет, опит и, сигурна съм, ще се справиш чудесно!
Сърдечен поздрав, Ирина!
пп. Насреща съм, винаги, когато имаш колебания и въпроси, с готовност за помощ или поне съвместно обмисляне :-)
Хубаво утре!
При нас маскарпоне light не съм виждала, но вкусът му не е много тежък и отчетлив. За разлика от крема сиренето поне няма вкус на сирене :-D Аз също си помислих дали да не заменя с крема, но не съм сигурна дали резултатът ще се хареса на хапващите. Те си падат повече по шоколада, но пък все шоколадови неща им правя и исках да разнообразя. Затова се спрях на шоколадови блатове с крем от маскарпоне и ягоди.
AntwortenLöschenЩе опитам да увелича количеството на сметаната и маскарпонето, мислех си че може би и с допълнително краве масло ще се получи по-стегнат крем. Разбира се, няма да прекалявам, за да не се усеща много вкуса им. За ягодите се досетих, че съдържат много вода и си мислех да ги пасирам и с малко захар да ги сгъстя в тендрежка - да се получи нещо като твоя десертен сос. Дали ще стане?
Ще експериментирам, пък в краен случай ако нещо се провали, ще направя тройно шоколадовата торта - и без това от край време съм й хвърлила око :-D
Хубав ден, Дими, благодаря ти за съветите!
Сгъстявала съм така малини.. но ягодите са още по-водни.
AntwortenLöschenСлед като харесват шоколада, значи по-традиционни кремове ще им допадат. И вероятно само с маскарпоне и сметана ще е достатъчно да забъркаш кремче.. Най-напред смеси ягодите с маскарпонето и последно добави сметаната.. така ми се струва, че по-добре би могло да се контролира гъстотата на крема, а и сметаната няма да бъде тормозена много :-)
Чудя се какво ли ще се получи само от маскарпоне и ягодов мус + желатин, разбира се..?
Хубав ден, Ирина :-)
Мислиш, че със сметаната ще се втечни ли?
AntwortenLöschenА аз се чудех дали ще е добре да направя Swiss Meringue Buttercream, към който да добавя ягодовото пюре и маскарпоне. Всъщност, никога не съм правила и не знам дали ще се справя, но казват, че е хубав на вкус :)
Ох, съвсем се раздвоих вече... а време не остана, най-късно в събота трябва да е готова, за да престои един ден и хубаво да поеме от ароматите.
:-)
Ами.. зависи от сметаната. Никога не съм ползвала растителна и не са ми ясни нейните особености, но пък съм с впечатлението, че е често ползвана в родината. Ти, Ирина, каква сметана обикновено ползваш?
AntwortenLöschenДнес, поглеждайки в 'Гответе с мен!' попаднах на споделения личен опит на kriskata: поради липса на фина извара и фиксатор за сметана, е ползвала заквасена сметана и й е допаднало съчетанието с маскарпоне и сметана.. Знам ли? Не съм опитвала тази заквасена сметана и не познавам вкуса й, мога само да си правя изводи от съставките и технологията й на приготвяне. Ще трябва да дегустирам няколко продукта (вече имам списъче :-D) през престоя ми в родината тая година!
За споменатия от теб крем, нищо не мога да споделя: страхувам се аз от белтъчените кремове. Според мен е доста компактен крем, чийто вкус би бил доста интересен, ако в него има допълнителен нюанс от концентрат/есенция някаква.. Хм.. :-D
Mай не ти помогнах много във вземането на решение?
:-)
Заквасената сметана има по-фин вкус от този на киселото мляко, но общо взето е подобен. Май няма да се получи добре...
AntwortenLöschenЗа сметаната, ползвам само млечна на Президент, вярно по-скъпа е, но другите не стават изобщо. Мисля да пробвам комбинация от маскарпоне и ягодов мус, да добавя малко сметана за по-фин вкус, малко да отнеме този на маскарпонето, а при нужда и по преценка да сложа и желатин.
Ох, не знам даже дали ще я правя тортата, че вчера ме повали някакъв вирус и цяла нощ съм смъквала 38.7 градуса температура. Но ако се оправя до утре, ще запретна ръкави и ще видим какво ще измайсторя :-)
Слънчеви и усмихнати почивни дни, Дими!
Хей.. бързо да оздравяваш и да не се предaваш, Ирина!
AntwortenLöschenПък ако започнеш тортата.. съм сигурна, че ще се справиш отлично. Според мен варианта с маскарпоне, ягодов мус и малко сметана е чудесен.
Здрави и доволни почивни дни ти желая :-)