Mittwoch, 15. Juli 2009

Летни пилешки руладини

Така... след пролетните, идва ред на летните. И както обещах - в розовко :-D



3а 2 порции:

500гр пилешко филе, гърди
100гр сухар на дребни кубчета
100гр касис
1с. л ядки (кашу, фъстъци) или белени слънчогледови семки
150мл прясно мляко
щипка сол, индийско орехче, мащерка

няколко пресни листа мента
4-5 стръкчета пресен див чесън

сос 'Романтик'

Сухарените кубчета с малко солчица и подправки се заливат с млякото. Разбъркват се леко и оставят няколко минути да попият добре. Добавят се ядките/семките, и съвсем внимателно измитите и подсушени зърна касис. Филето се обработва леко с чукче за месо, овкусява се със сол, индийско орехче. Разрязва се на ивици с дебелина около 1,5см, ширина - 3-4см и дължина 17-20см. Мъфинените форми се намазняват и по стените на всяка от тях се завива мини-пилешко рулце, в чиято среда се добавя по 2 лъжички от приготвената смес. Пекат се на средна скара, 200-220°С. И докато това трае се приготвя сосчето.



Руладините се сервират топли, върху топлия сос, с добавка на пресен див чесън и ментови листенца.

Kommentare:

  1. Hi Dimi,

    absolut nicht Alltäglich dafür aber für mich sehr überzeugen. Mein Kompliment für die Originalität. Respekt.

    LG Jacob

    AntwortenLöschen
  2. Дими,
    това предложение е по мой вкус.
    Много ми допада, а и цветът - също!
    Поздрав и хубава вечер, Диана

    AntwortenLöschen
  3. Каква красота, това го съзерцавам от екрана вече час и не мога да реша какво да напиша, не намирам думи отново онемях...., от тука мога на усета мириса на боровинки, касиса, мммммм....всичко е много елегантно и естествено поднесено с много вкус и стил.
    Поздрави Лати.

    AntwortenLöschen
  4. Hi, Jacob!

    Dankeschön :-) Ja.. es ist wirklich nicht alltäglich und für mich war das eine mutige Improvisation: hat es sich aber gelohnt. Ein leckerer und feiner Sommer-Geschmack!

    LG, Dimi

    AntwortenLöschen
  5. Диани, Лати.. благодаря за одобрителните коментари: много ме радват! Рецептата е много смела импровизация от моя страна, като българка, комбинацията на месо и плодове е необичайна.. В случая ястието се получи много вкусно - сочно, с нежен, фин вкус.. ммм :-)
    Поздрави сърдечни!

    AntwortenLöschen
  6. Оказва се, че може да се прави изкуство и в готварския занаят! Завиждам благородно на тези, които имат привилегията да се ползват от чудесата, създадени от златните ръце на готвачката-художник и творец на сладка красота!
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  7. Благодарност за огромния комплимент, г-н Христов!

    Поздрави и от мен!

    AntwortenLöschen