Пролетта със сигурност отмина... но друго название за ястието просто не ми хрумна. А то е толкова крехко, свежо, сочно... каквото усещане създава само пролетта:
3а 3 порции:
800гр пилешко филе - гърди
връзка-две репички
100гр кашкавал
сол, чер пипер
мазнинка
шепа черни маслини без костилка
пресен копър, мента
3а соса:
зелена чушка
100мл течна, неовкусена, 36% сметана
1с. л суха супа (Knorr или Maggie)
Филето се обработва леко с чукче за месо, овкусява се със сол, чер пипер.. индийско орехче. Разрязва се на ивици с дебелина около 1,5см, ширина - 3-4см и дължина 17-20см. Репичките - средно големки, се измиват, почистват и въввсяка ивица месо се завива по една. Мъфинените форми се намазняват и във всяка от тях поставя така завито мини-пилешко рулце. Кашкавалът се реже на тънки шайби - по една кръгла шайба върху рулце, отгоре маслинка. Пекат се на средна скара, 200-220°С.
През това време се подготвя соса:
Чушката се измива, почиства, нарязва на ситничко, задушава с малко мазнинка. Сухата супа се разбърква в сметаната + още толкова количество вода, добавя се към чушката и на умерен огън, с бъркане се вари до сгъстяване. Сосът е готов.
Ястието се сервира топло. Добавят се пресен копър и мента.
Подходящо питие: бира, червено.. бяло вино.. :-)
Наздраве!
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Много вкусно ми изглежда :) За мен лично пролетта не е сезон, а състояние - така че :) можем да си именуваме ястията пролетни и в средата на зимата :) Хубава вечер от мен, Дими :)
AntwortenLöschen"..пролетта не е сезон, а състояние..." - замисли ме, 3ори. И да, права си :-)
AntwortenLöschenБлагодаря ти за интереса, за посещението и за прекрасния коментар - много ми допада!
Поздрав най-сърдечен и нека да са пролетно ведри и усмихнати юлските дни!
Страхотно изглежда Дими! И аз мисля, че това име би му подхождало през който и сезон да беше пуснала рецептата! Поздрави!
AntwortenLöschenМного ме радва одобрението ти, Мими!
AntwortenLöschenПрегръдка от мен и :-)
Аууууууу Дими много оригинално, леко и свежо предложение. Благодаря ти
AntwortenLöschenРадвам се, че ти харесва рецептата, Латинка!
AntwortenLöschenБлагодаря ти за интереса и одобрението :-)
Винаги съм харесвала "засукани" вкусове и определено ще пробвам тази рецепта.Пиле и репички заедно, запечени ?!Със сигурност вкуса ще е не по-малко хубав, отколкото и изглеждат:)))Благодаря и аз:))
AntwortenLöschenКомбинацията е лесна и сочна: може да се накълцат на ситно и приготвят като запеканка - пилето, репичките, маслинки и кашкавалец отгоре.. :-)
AntwortenLöschenБлагодаря за интереса и посещението, Ирони!
Оо, интереса ми е голям и си те посещавам най-редовно, само където не винаги мога да намеря по-тчони и хубави думи от "браво!":)).Просто си гледкам, преглъщам и въздишам:):)
AntwortenLöschenСимпатията е взаимна значи :-)
AntwortenLöschenХубав и усмихнат ден!