1с. л сладко от червени боровинки
1с. л ситно настърган хрян (корен)
1 почистена от семена и обелена ябълка
1ч. л захар
100мл течна неовкусена сметана
100мл вода
1с. л нишесте
По желание - пресен копър или розмарин
Ако хрянът не е обработен - измива се добре и много ситно рендосва. Ябълката - обелена и почистена - се пасира, прибавя се захарта, хубаво разбърква. Смесват се ябълката, хрянът и сладкото. Прибавя се водата и половината от сметаната. В другата половина се разбърква много добре нишестето. Всичко се смесва и разбърква до хомогенна смес. В подходящ съд с сгорещено масълце се изсипва сместа и завира с бъркане, намалява се огънят и бърка до сгъстяване. Преди отстраняване от огъня се добавя ситно нарязания копър или листенца пресен розмарин.
Сосчето пасва невероятно добре с картофени кнедли, по-конкретно
Кнедли с рибен (пушена сьомга) пълнеж.
Your recipes look fabulous. Can you try and translate at least the ingredients in another language? such as english, french or italian? It's so frustrating to see such photos and don't understand anything. I'm sure your an excellent cook and a lot of people could learn from you.
AntwortenLöschenIulia
Dear Iulia,
AntwortenLöschenThank you very much for your nice compliment!
In my blog roll on top of the right side you can find an automatic translator. Just click on your language. To translate all the recipes by myself into english is too much work for me.
But especially for you, the ingredients of this recipe are:
1 tbsp cranberry jam
1 tbsp horseradish
1 peeled rasped apple
1 teaspoon sugar
100 ml cream
100 ml water
1 tbsp starch flour
Sorry for my late answer,
Best Greetings!