По подобие на портокаловите.
3а тестото:
300гр брашно
200гр масло
100гр захар
1 жълтък
1с.л прясно мляко
ванилия, щипка сол
цитронат - кандирани лимонени корички
лимонен аромат
Брашното се пресява. Прави му се кладенче и в него: маслото на кубчета, разбитото с ванилия и сол яйце, добавя се прясното мляко и захарта, лимонените корички. 3амесва се тесто, което се оставя за няколко часа на хладно. От тестото с откъсване и овалване между дланите се оформят топчета с големина на орех, които се приплескват и редят в тава покрита с готварска хартия. Пекат се на средна скара, умерена температура.
Много харесвам тези сладки :-)
Хубав и празничен да е днешният ден!
Хляб и рози
vor 8 Jahren
И на мен много ми харесват ,особенно така "есенно "аранжирани.Хубав ден!
AntwortenLöschenБраво на теб, Дими!
AntwortenLöschenМного добре изглеждат, а и предполагам, че на вкус са страхотни!
Поздрави!
Дими,при теб вече лъха на есен с тези пастелни цветове, а и лимонените аромати също напомнят, че лятото безвъзвратно си отива...а как искам още малко знойни дни!
AntwortenLöschenЧудесни сладчици, как биха ми паснали на следобедното кафенце....
Поздрави
Пепеляшка
Дими,
AntwortenLöschenБисквитки с нежен вкус и лимонов аромат - чудесни са!
И за теб хубав и празничен ден!
Благодаря от сърце, Диана
Благодаря ви, приятели :-)))
AntwortenLöschenБъдете здрави!
Много обичам сладички неща с лимонов вкус, ;-)
AntwortenLöschenРазби сърцето ми с тези бисквити:-)
Много слънчево настроение, през тази септемврийска седмица!
Лати
Как бих си хапнала от тях с едно горчиво кафе :) И лимонов аромат... мммм чудни :)
AntwortenLöschenХубав утрешен ден от мен!
Прекрасна снимка,а бисквитките са ....ммммм.....неустоими!
AntwortenLöschenСпорна и ведра седмица!
:) Така е, цветовете са за един друг родени, но не само те радват окото, а цялостната хармония на която отдавна си ни свикнала вече.
AntwortenLöschenБлагодаря Дими!
O, Лати.. за теб не се притеснявам: с твоите сръчни ръце, а също и обичая често да правиш кексчета, бисквитки и мъфинки, тези сладки са едно щракване с пръсти :-)
AntwortenLöschenМного добре 'вървят' със следобедното кафе, Зори, вярно е! Толкова добре, че се наложи да си спестя вечерята..
Благодаря за похвалата, Нанита!
Драго, само като ги видях цветята - едни такива жълти и слънчеви, наподобяващи слънчоглед уж, но с невероятно зелената и някак си неуместна среда.. веднаги ги взех! Още по пътя за вкъщи, поглеждайки ги често-често, ми хрумна да направя лимонени сладки..
Хубави емоции в първия ден на есента ви пожелавам, приятели!
Мерси за пожеланията, муци.
AntwortenLöschenМуци?! Развесели ме, Bla :-D
AntwortenLöschenОт тук усещам аромата им Дими! Чудни са! Поздрави!
AntwortenLöschenПрегръдка, Мимичка! :-)
AntwortenLöschenДимитрина, прекрасен блог имаш. Пишеш красиво, а за снимките думи нямам - невореятно вкусни са :)
AntwortenLöschenПоздрави,
Ани
Благодаря!
AntwortenLöschenИ красиви снимки и вкусни (сигурна съм) сладки. Какво му трябва повече на човек? А, да-приятели за следобедното кафе :)
AntwortenLöschenДа, абсолютно точно, Рос :-)
AntwortenLöschenПоздрав!
Невероятна си, Дими!
AntwortenLöschenНай-обикновени сладки, дори без украса, си успяла така да аранжираш и да ни поднесеш, че откакто ги видях, все за тях си мисля! Вече си намерих и лимонови корички (в БГ е малко трудно) и довечера у нас ще заухае на твоите лимонени сладки!
По едно време бях останала с впечатлението, че има кандирани корички. В последствие зачестиха рецептите за домашно правени и.. се сетих, че липсват на пазара. Явно все още е така..
AntwortenLöschenНо сладките са ми от любимите, Мира! При условие за лесно намиране на цитронат - са лесни, бързи и много вкусни! Нека се усладят и на вас :-)
Е, не се получи лимоненото вълшебство... Лимоновите "корички" се оказаха всъщност прахообразна смес с неприятен аромат, който не бих определила като лимонов. А сладките и без лимон се получиха мнооого ароматни и крехки, в кухнята ми зауха на Великден! Беше за кратко, защото те буквално изчезнаха минути след изпичането им :)
AntwortenLöschenЗахаросах си сама портокалови корички и ще опитам отново, в портокалов вариант :)
Поздрави Дими, и благодарности за вкусната и лесна рецепта!!!
Eх.. защо така няма в Родината кандирани портокалови и лимонени корички?! Нещо толкова достъпно всъщност като суровина.. Наистина съжалявам. Но пък и някак си ме е яд.. :-(
AntwortenLöschenМира, все пак.. радвам се, че са ти харесали като сладки и без добавка на цитронат. Следващият път можеш да пробваш с настъргване на ситно ренде на кората на добре измит, необработен с химикали лимон или портокал - също придава вкус и аромат.
Ще споделиш ли рецептата за кандиране? Би била полезна и за други желаещи да пробват..
Сърдечен поздрав и :-) от мен!