За 2 порции:
700гр картофи
200гр филе пушена сьомга
100гр синьо сирене
мазнинка
Картофите се почистват, обелват, разрязват на половинки. Всяка половинка леко се издълбава и намазнява. Пушената сьомга и синьото сирене се намачкват с вилица и разпределят върху картофите: най-напред сьомгата, после сиренето. Картофите се пекат в добре намазнена тава с малко вода, колкото да се покрие дъното, на средна скара, 220°C до златисто. Сервират се топлички. Добавка от пресен копър би бил подходяща подправка.
Ястието чудесно пасва с бяло вино :-)
Съжалявам ,че прочетох по-късно рецептата.Прекрасна идея и ще е страшно вкусно,а копъра е задължителен .За мен ще са сигурно съботни картофи.Хубава вечер!
AntwortenLöschenСтрахотна рецепта,:-) сьомга, синьо сирене...това определено ще се пробва.
AntwortenLöschenПоздрави Латинка!
Благодаря за интереса, Дани, Лати!
AntwortenLöschenДа ви е сладко :-)
Дими, направих ги!! Станаха превъзходни!:)) Само дето аз, след като ги насложих в чиниите, ги залях с една идея запържено масло, но много малко количество. Позволих си тази волност:)) Благодаря за рецептата и нотката на разнообразие в менюто ми:)
AntwortenLöschenВкусна новина, Ирони! Благодаря ти за интереса и доверието :-) Радвам се, че са ви харесали картофките!
AntwortenLöschenХубава волност.. като дете често си позволявах такива. Сега.. не, че лесно ще ми отеснее стола ;-) Но е идеално решение за по-сухи картофки. Тук всяка седмица са различни - докато уцеля подходящи и те вече са продадени. Тъй де.. затова понякога цяла седмица все картофи хапваме :-)))
Поздрав!
Hallo liebe Dimi,
AntwortenLöschenwie ich sehe Du hast verdammt viele leckere und wunderschöne Sachen kreiert. Großes Kompliment von mir.
Ganz lieben Gruß aus Nürnberg Jacob
Oh, Jacob!
AntwortenLöschenIch freue mich Dich 'wiederzusehen'! Wo warst Du so lang?
Vielen Dank für Dein Kompliment! Danke Dir für das Interesse und Deinen Besuch!
Liebe Grüsse von mir :-)
Дими, перфектно! Тъкмо имам сьомга и синьо сирене! Само остава да взема и картофи сега :-)))
AntwortenLöschenЩе се радвам да ви се хареса рецептата, Ани :-) Разбира се, зависи до голяма степен и от сорта на картофите. Най-подходящи са т.нар. 'брашнени' картофи. Или пък универсалните сортове като Sebago, Bintje, Bison, Nicola, Coliban..
AntwortenLöschenПоздрав и вкусна седмица :-)