Dienstag, 28. Juli 2009

Мини-пикантини с пастет



3а 24бр.:
3а тестото:

250гр брашно
50гр масло
100мл вода
щипка сол

Пълнеж:

100гр месен пастет
50гр зърна фасул (от консерва)
няколко стръкчета див чесън

жълтък или прясно мляко за намазване

Брашното се пресява, прави му се кладенче и се добавя маслото на кубчета, солта и водата. 3амесва се гладко, средно меко, нелепнещо тесто, което се завива в свежо фолио и оставя в хладилник за около половин час.
Подготвя се пълнежа: дивият чесън се нарязва на ситно и разбърква с пастета.
Разгъва се половината от тестото, разточва се с малко брашно и от него се изрязват кръгове с диаметър 7см, малко по-голям от този на формите 'дванайстка' (могат да се ползват мъфинени форми).



Формичките се намазват с масло и в тях се редят тестените кръгове, надупчват се леко с вилица. Във всяка формичка върху тестото се добавя по лъжичка-две от приготвената смес и 3-4 фасулени зърна. Другата половина на тестото се разточва и от нея изрязват кръгчета с диаметър 6см. за 'капачета'.
Пикантините се пекат на средна скара, 200°C до златисто. Изваждат се и поохлаждат върху решетка.



Пасват с айрян или бира :-)

3 Kommentare:

  1. Мммм много вкусни ми изглеждат, а и са много ефектни :)

    AntwortenLöschen
  2. Дими,
    изобилие от различни пикантини при теб -
    елегантни, интересни и много апетитни.
    Поредното ти предложение допълва чудесно тази колекция!
    Сърдечен поздрав, Диана

    AntwortenLöschen
  3. Благодаря за одобрителните думи, мили Зори и Диани!

    Сърдечни поздрави и от мен :-)

    AntwortenLöschen