Dienstag, 9. Juni 2009

Аспержи в плен

дузина зелени аспержи
200гр шунка на тънки шайби
150-200гр многолистно (бутер) тесто

жълтък за намазване

Аспержите се измиват, леко подрязват и бланшират. Всяко стебълце се завива в тънка шайба шунка. Тестото се разгъва и нарязва на тънки, дълги ленти, които се завиват на свой ред около рулцето. Нареждат се в тава застлана с готварска хартия, намазват се леко с жълтък, разреден с мъничко вода и пекат на средна скара, 200°C.



Поднасят се както топли, така и охладени. Подходящи за предястие.

Драги посетителю на блога ми, ако евентуално имаш личен въпрос или коментар относно целия блог.. или просто желаеш да ми оставиш бележка, можеш да го направиш в чат-прозорчето на sbox-a в gadget-полето на блога. Благодаря ти :-)

Dear visitor, if you have private questions or general comments.. or just you like to leave me a message, please do so in the chat-window-sbox in the gadget-area of the blog. Thank you :-)

3 Kommentare:

  1. Дими,
    много стилно и елегнатно предястие!
    Поздравления, Диана

    AntwortenLöschen
  2. Много ми харесва идеята :)

    AntwortenLöschen
  3. Диани, Еос, благодаря ви за посещението и одобрителните думи!

    Предястието е вкусно, идеята си я бива... само с наименованието имах чуденки... ;-)

    Поздрави!

    AntwortenLöschen