дузина зелени аспержи
200гр шунка на тънки шайби
150-200гр многолистно (бутер) тесто
жълтък за намазване
Аспержите се измиват, леко подрязват и бланшират. Всяко стебълце се завива в тънка шайба шунка. Тестото се разгъва и нарязва на тънки, дълги ленти, които се завиват на свой ред около рулцето. Нареждат се в тава застлана с готварска хартия, намазват се леко с жълтък, разреден с мъничко вода и пекат на средна скара, 200°C.
Поднасят се както топли, така и охладени. Подходящи за предястие.
Драги посетителю на блога ми, ако евентуално имаш личен въпрос или коментар относно целия блог.. или просто желаеш да ми оставиш бележка, можеш да го направиш в чат-прозорчето на sbox-a в gadget-полето на блога. Благодаря ти :-)
Dear visitor, if you have private questions or general comments.. or just you like to leave me a message, please do so in the chat-window-sbox in the gadget-area of the blog. Thank you :-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Дими,
AntwortenLöschenмного стилно и елегнатно предястие!
Поздравления, Диана
Много ми харесва идеята :)
AntwortenLöschenДиани, Еос, благодаря ви за посещението и одобрителните думи!
AntwortenLöschenПредястието е вкусно, идеята си я бива... само с наименованието имах чуденки... ;-)
Поздрави!