Freitag, 12. Juni 2009

Петъчни бутер-тарталети



3a 6бр.:

пакет (300г) многолистно (бутер) тесто
2 консерви риба тон в собствен сос
1 жълта и
1 червена чушка
сол, чер пипер
мазнинка

Измиват се чушките, почистват и нарязват на ситно. 3адушават се за кратко, след като поомекнат се разбъркват с отцедената от течността риба-тон. Осолява се и овкусява сместа. Разгъва се тестото, тарталетените форми се намасляват, всяка се покрива с изрязан от тестото кръг (диаметър с около 2см по-голям от тарталетеното дъно), надупчва се леко с вилица, напълват се с приготвената смес, заравнява се и тарталететите се пекат на средна скара, 200 °C.



Пасват със салата от доматки :-)

Kommentare:

  1. Оригинално и красиво!И предполагам вкусно!
    Толкова много идеи...
    Поздрави,Краси

    AntwortenLöschen
  2. Много вкусно ... много обичам риба тон в подобни комбинации :)

    AntwortenLöschen
  3. Благодаря, Краси! Да.. вкусно, а и лесно, и бързо за приготвяне - понякога не ми се отделя повече от половин час за готвене..

    Вкъщи предимно сьомга, тон и по-рядко пангасиус хапваме, та затова и различни комбинации.. за спазване на петъчната традиция :-) Благодаря, Еос!

    Сърдечен поздрав за вас, момичета!

    AntwortenLöschen