![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-lqTWb9p-jZ7kKtnHlxb-WUwY8YIpduuomu46l9jISiTKyhI2dFxzzz4tMdaVDHCbUpf0amiodKojNoFUsdvkCOFH57qb2iQIML4iI6xFyH6HKI39w4OSEF8P-w1IKpvjJuSyGkfQ1lHZ/s400/h%C3%B6rnchenb%C3%A4r2.jpg)
3а около дузина фунийки*
300гр многолистно (бутер) тесто
жълтък + прясно мляко за намазване
200гр creme fraiche или крема сирене
250гр рикота
2с. л течна неовкусена (36%) сметана (може и заквасена)
сол, чер/бял пипер
дузина пресни листа мечи лук (левурда)
повече за него
150гр смляно тиквено семе
Тестото се нарязва на тънки ленти и навива върху намаслените фунийки. Поставят се в тава застлана с готварска хартия, намазват се лекичко със смес жълтък и прясно мляко, пекат се на средна скара, 200-220°C. Оставят се върху решетка, да се охладят.
Пресните листа левурда се измиват, отцеждат и нарязват на много ситно и намачкват или за съвсем кратко пасират. Рикотата, крема-сиренето, сметаната се разбъркват, осоляват, овкусяват, добавя се и мечия лук с половината от тиквеното семе.
Напълно охладените фунийки се пълнят с крема и при отвора - 'топват' в останалото количество тиквено семе.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAo2as-YH_ITFC8Ygj9sGkhCj5DF_buKTUDxRe78xq15orxLWoIDt58Wyx3fHRLcawhzfhUm-wkDNV4xYnBUGdVRE57vJQf87-PCPtjU-D5ISbW79IgR52DQBwltYUfIezAVARnb8vJ6t3/s400/h%C3%B6rnchenb%C3%A4r3.jpg)
Много приятни на вкус. Чудесно пасват с бяло вино или.. със супичка :-)
*Фунийките - подарък са ми от Марианка. Благодаря от все сърце! Ето ги:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFboQyrILy4rSORZ65qdJNSgCri7nvPqnrQbSJFt9LDlcFGuS8rKm8vQn4ZP_37hJe0x6eloOCqQaOGyKLrP8drirEYG22GNZmcaQM3zf8oGdo3eV-lNAmxn-Zm3Yb3u5HRRPKSgibTUAx/s400/t%C3%BCten_b.jpg)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen