Montag, 4. Mai 2009

Пролетно пиле

Точно в разгара на пролетта, началото на май, се появяват на пазара и пресните аспержи - бели и зелени. Поредната рецепта е с тяхно участие :-)

3а 2 порции:

500гр пуешки или пилешки гърди
500гр пресни бели аспержи
връзка репички
300мл бяло вино за готвене
50гр настърган кашкавал
сол, чер пипер, инд. орехче

Аспержите се почистват и сваряват. Докато се варят се приготвя пилето: гърдите се нарязват на парчета. Подреждат се в тавичка, добавят се почистените, измити и нарязани на едро репички (ако са по-ситни - целички), осоляват се, овкусяват се с подправки, долива се в тавичката с пилешките/пуешки късчета бялото вино. Пече се на средна скара, 220°C, до готовност, запича се с настъргания кашкавал. Сервира се върху 'канапе' от белите, сварени аспержи. 3алива се със сос холандез.

2 Kommentare:

  1. Чудно пиленце Дими!

    AntwortenLöschen
  2. 3a съжаление го няма вече... ;-)

    Благодаря за одобрението, Мими!

    AntwortenLöschen