Точно в разгара на пролетта, началото на май, се появяват на пазара и пресните аспержи - бели и зелени. Поредната рецепта е с тяхно участие :-)
3а 2 порции:
500гр пуешки или пилешки гърди
500гр пресни бели аспержи
връзка репички
300мл бяло вино за готвене
50гр настърган кашкавал
сол, чер пипер, инд. орехче
Аспержите се почистват и сваряват. Докато се варят се приготвя пилето: гърдите се нарязват на парчета. Подреждат се в тавичка, добавят се почистените, измити и нарязани на едро репички (ако са по-ситни - целички), осоляват се, овкусяват се с подправки, долива се в тавичката с пилешките/пуешки късчета бялото вино. Пече се на средна скара, 220°C, до готовност, запича се с настъргания кашкавал. Сервира се върху 'канапе' от белите, сварени аспержи. 3алива се със сос холандез.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Чудно пиленце Дими!
AntwortenLöschen3a съжаление го няма вече... ;-)
AntwortenLöschenБлагодаря за одобрението, Мими!