Freitag, 24. April 2009

Рулца сьомга

3а 2 порции (форма за мъфини за 6бр.):

400гр филе от сьомга без кожа
200гр замразен спанак
300гр моркови
сол, лимонов сок
мазнинка

Спанакът се размразява, ако е пресен - почиства, измива и бланшира за кратко. Морковите също се почистват и сваряват. Намазняват се мъфинените форми и във всяка една от тях се поставя по едно рулце, направено по следния начин: сьомгата се посолява, напръсква с лимонов сок, нарязва на тесни ивици и във всяка се завива морков, обвит в спанак. Пекат се на средна скара, 200°C до готовност. Лесно се изваждат от формите. Сервират се топлички с подходящ сос*, гарнитура от моркови и черни маслини.



Бяло вино :-)

*например копър-сос или млечно-чеснов сос

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen