връзка копър
100мл течна (36%, млечна) сметана
150мл вода
3-4 скилидки чесън
1с. л царевично нишесте
щипка вегета (нишестето и вегетата могат да се заменят с 1с. л суха чеснова супа - удачен вариант, при който и сметаната може да се замени с прясно мляко)
масло
сол, ако се предпочита по-солено
Копърът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова/пюрира. Сметаната се разбърква добре с вегетата, (евентуално сол) и нишестето. Добавя й се водата. В подходящ съд се 'пуска' малко масълце и в него се запържва чесънът. Добавя се сметановата смес и на слаб огън се вари с бъркане до сгъстяване. Преди да е напълно готов, към соса се прибавя нарязания на ситно копър.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen