или Mandel-Butterkuchen:
За тестото:
200гр масло
200гр кристална захар
6 яйца
300гр брашно
1 ч.л бакпулвер
пакетче ванилиева захар
щипка сол
За хрупкавата коричка:
100гр филирани бадеми
3 с.л масло
2 с.л кристална захар
1 ч.л канела
Маслото се разтопява и оставя да поизстине. Към него се добавя кристалната и ванилиева захар, щипката сол и се разбива до светла, кремообразна маса. Едно по едно се чукват и разбъкват яйцата. Брашното се пресява с бакпулвера и прибавя към сместа. Полученото тесто се изсипва в тава покрита с готварска хартия и се заравнява. Смесват се двете супени лъжици кристална захар с канелата и се поръсват отгоре му. Добавят се равномерно и филираните бадеми, поляти с разтопеното масло. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна (или на 160°C с вентилатор), средна скара, за около 20-на минути.
Вече готов, изпечен до златист загар, сладкишът се нарязва на двайсетина квадрата. Подходящ е за следобедна закуска за деца, а и за възрастни - заедно със следобедното кафе или с чашка амарето ;-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Каква прелест са само, Дими! Благодаря за чудесната рецепта!
AntwortenLöschenПрегръдки!
Изглежда много апетитно и ароматно.
AntwortenLöschenПоздрави, Дими!
Страхотни резени ,бих си взела веднага:)
AntwortenLöschenДими, усетих аромата на масло!
AntwortenLöschenИ хрупкавата коричка!
Прегръдка и много усмивки от мен,
Дани
Дими, много вкусни блокчета мила. Чудни! :)
AntwortenLöschenИзкушаващо фин и ароматен сладкиш, Дими -
AntwortenLöschenкомбинацията от масло с хрупкави бадеми и канела е страхотна.
Обичам този тип печива,
чудесна рецепта и страхотни снимки, естествено!
Поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана
Много вкусно изглежда мисля да го направя веднага.
AntwortenLöschen