Dienstag, 12. Februar 2013

Бадемови резени

или Mandel-Butterkuchen:



За тестото:

200гр масло
200гр кристална захар
6 яйца
300гр брашно
1 ч.л бакпулвер
пакетче ванилиева захар
щипка сол

За хрупкавата коричка:

100гр филирани бадеми
3 с.л масло
2 с.л кристална захар
1 ч.л канела


Маслото се разтопява и оставя да поизстине. Към него се добавя кристалната и ванилиева захар, щипката сол и се разбива до светла, кремообразна маса. Едно по едно се чукват и разбъкват яйцата. Брашното се пресява с бакпулвера и прибавя към сместа. Полученото тесто се изсипва в тава покрита с готварска хартия и се заравнява. Смесват се двете супени лъжици кристална захар с канелата и се поръсват отгоре му. Добавят се равномерно и филираните бадеми, поляти с разтопеното масло. Пече се в предварително загрята на 180°C фурна (или на 160°C с вентилатор), средна скара, за около 20-на минути.
Вече готов, изпечен до златист загар, сладкишът се нарязва на двайсетина квадрата. Подходящ е за следобедна закуска за деца, а и за възрастни - заедно със следобедното кафе или с чашка амарето ;-)




7 Kommentare:

  1. Каква прелест са само, Дими! Благодаря за чудесната рецепта!
    Прегръдки!

    AntwortenLöschen
  2. Изглежда много апетитно и ароматно.
    Поздрави, Дими!

    AntwortenLöschen
  3. Страхотни резени ,бих си взела веднага:)

    AntwortenLöschen
  4. Дими, усетих аромата на масло!
    И хрупкавата коричка!
    Прегръдка и много усмивки от мен,
    Дани

    AntwortenLöschen
  5. Дими, много вкусни блокчета мила. Чудни! :)

    AntwortenLöschen
  6. Изкушаващо фин и ароматен сладкиш, Дими -
    комбинацията от масло с хрупкави бадеми и канела е страхотна.
    Обичам този тип печива,
    чудесна рецепта и страхотни снимки, естествено!
    Поздрави, хубав и усмихнат ден, Диана

    AntwortenLöschen
  7. Много вкусно изглежда мисля да го направя веднага.

    AntwortenLöschen