Всъщност... най-обикновени.
Хубавото е, че освен винаги вкусни, са особено бързи и лесни за приготвяне ;-)
500гр кайма (най-често ползвам 70% телешко и 30% свинско смляно месо)
1 яйце
2с.л галета в сместа
щипка чер пипер
щипка индийско орехче
1ч.л сол (каймата е неосолена)
няколко стръка магданоз
Сместа се приготвя от посочените продукти - яйцето се разбърква на пяна, магданозът ситно нарязва - хубаво се омесва всичко и остава за няколко минути. От приготвената смес се оформят топчета-кюфтенца с големината на орех, нареждат се в тавичка (керамична или порцеланова форма), заливат се с добре разбъркани
100мл течна готварска сметана
30мл топла вода
щипка сол
щипка сух босилек
1к. л доматен марк (концентрат пюре) или с. л лютеница
1к. л нишесте или брашно
и се пекат на средна скара, 200°C.
А ако има и по една чашка червено трапезно испанско вино.. Eeex! Наздраве :-)
Дими, чудесни са! Ще пробвам рецептата!
AntwortenLöschenПрегръдка!
Чудесни са, Дими! Отдавна ги предпочитам пред пържените, най - малко ми спестяват много време:)
AntwortenLöschenНай-обикновени, но пък сосчето към тях не е никак обикновено:) Много интересна рецепта, Дими! Ще я опитам:)
AntwortenLöschenМммм,Дими,страшно вкусно и бързо предложение!Правя едни подобни рулца с такъв сос и винаги много ги харесваме,така че и твоите кюфтенца ще ни се усладят,убедена съм!
AntwortenLöschenСърдечни прегръдки!
Ех, че вкусно и апетитно изглеждат,Дими!
AntwortenLöschenА така и не успях да напиша поздравителен коментар към прекрасната портокалова тарта с извара - ще обединя в едно:
чудесни идеи, изпълнение и презентация!
Благодаря за удоволствието,
сърдечни поздрави, голяма прегръдка и много усмивки, Диана
Завършекът с чашата вино много ми хареса :) Както и самите кюфтенца! Звучат много апетитно, а и до сега не съм пробвала с това сосче със сметана - ще опитам. Поздрави!
AntwortenLöschenОбичам вкусните и лесни предложения. Това си го записвам в краткосрочната програма;)
AntwortenLöschenА снимките са просто чудесни!
Хубава вечер!
Изглежда много апетитно. Задължително ще пробвам...ако успея да разгадая точно каква сметана ад си купя :)
AntwortenLöschenНаистина обикновени кюфтенца със сос, но приготвени на фурна имат неповторим аромат и вкус!
AntwortenLöschenА чудесно ще си допаднат и с българско домашно винце :)
Браво, много ми хареса. Ммммммм, а пък кюфтета обичам във всякакъв вид.
AntwortenLöschenАко бях по-организиран и яз щях да публикувам повече рецепти ама не става...:)
Ето една и от мен: Зеленчукова яхния с краставица и ряпа http://bojidarzimnikov.com/?p=786
Поздрави,
Божо
Добре дошли, Габи, Tillia!
AntwortenLöschenБлагодаря ви, виртуални приятели, за посещението и за одобрителните думи :-)