За около 15-ина хлебчета:
450гр брашно + още 50-100гр за доумесване и оформяне
50гр масло
1 яйце
50гр течен мед
200мл затоплено прясно мляко
20гр прясна мая
щипка сол
шепа маково семе
дузина бадемови ядки
Брашното се пресява, прави му се кладенче и в него се чуква яйцето, леко позатопленото прясно мляко с шупнала в него мая, маслото - разтопено и охладено, мед, щипка сол. Забърква се тесто, в което се добавя и маковото семе. Оставя се да втаса. С добавка на още малко брашно от втасалото тесто се накъсват около 15-ина топки, които се оформят на хлебчета, надупчват се с вилица, а в средата на всяко се пъхва по една ядка.
Пекат се на средна скара, в предварително загрята на 180-200°C фурна.
След като са изпечени, хлебчетата леко се намазват с прясно мляко.
Пасват със супичка..
от бяла ряпа, например ;-)
Дими, чудесни хлебчета!
AntwortenLöschenПоздрави от мен и морето!
Много пухкави и вкусни!Хубава вечер!
AntwortenLöschenSemplicemente deliziosi , perfetti per ogni occasione.
AntwortenLöschenAlessandra
Чудесни хлебчета, много обичам мак! :)
AntwortenLöschenМного красиви хлебчета, ще пробваме рецептата!
AntwortenLöschenПоздрави!
Отлично изглеждат, Дими!
AntwortenLöschenОтвътре са толкова мекички, а отвън с много приятен загар :)
Усмивка за бебешока :)
Страхотни питки и снимки,Дими!
AntwortenLöschenДано все по-често си сред нас!
Прегръдки!
Здравей Дими,
LöschenКоментара ми е за супата от бяла ряпа, но там нещо не в ред...а се опитах да пратя писмо на пощата ти, но и там ми се показа надпис,че нещо не е вярно..Както и да е...
в блог листа ми видях тази супичка и ми се искаше да оставя коментар под публикацията ти, но не е е активен този "бутон"
Исках да кажа, че макар и необичаен за нас, от този зеленчук се получава изненадващо вкусна супа- опитах твоята.първия ми "сблъсък" с варена ряпа бе по една руска рецепта и бях очарована, оттогава бях забравила..., но ти ми припомни и я приготвих у дома.
Чудесна нова седмица ти пожелавам!
Поздрави!
Бети
Привет, Бети!
LöschenСъжалявам за 'техническите' неприятности! Също и непрестанно се сблъсквам с подобни нередности: самата аз на предишни мои публикации не можех да отговарям, някои и досега са без отговор :-(
А одобрението ти ме радва много: бялата ряпа е страшно харесвана вкъщи - на супичка, запеканка, салата.. като подправка :-)
На совй ред желая успешни и усмихнати дни! Поздрави!
Много са апетитни, Дими!
AntwortenLöschenОбожавам мак.
Хубав уикенд!
Разкошна рецепта!Със сигурност ще я пробваме вкъщи!!!Въобще блога е страхотен!!!А дали нямащ някоя изпитана рецепта от скандинавската кухня?
AntwortenLöschenДими, хлебчетата се получиха като твоите, пухкави
AntwortenLöschenс хрупкава коричка. Благодаря ти за прекрасната рецепта :)
Благодаря на свой ред за доверието, Марияна! Драго ми е, че са се получили и усладили :-)
LöschenМНого, много красиви хлебчета и снимки!
AntwortenLöschenДими, прекрасни са тези хлебчета, отбелязвам си рецептата!
AntwortenLöschenТолкова се радвам, че мъничкия човек ти оставя вече повечко време и за блогчето, значи е пораснал и е по-самостоятелен мъж вече, нали?
Моля те, целуни мъничките ръчички от мен :)
Сърдечен поздрав!
О, Дими хлебчетата са много изкушаващи! Поздравления! :)
AntwortenLöschenНо, някак съм пропуснала крем супата от предната публикация, а тя още повече ме мами. Обичам именно такива, леки супички. Задължително ще я направя!
Снимките как да коментирам, те винаги са перфектни! Като фотографа. :)
Поздрави, сърдечни!
Леле ще ги направя със сигурност!
AntwortenLöschenОбожавам мак в тесто.Твоите хлебчета са просто приказни.
AntwortenLöschenПоздрави и хубава нощ!
Радвам се, че предложението се посреща с одобрение!
AntwortenLöschenБлагодаря за интереса и вниманието :-)
Ау, страхотни са, Дими! И изглеждат много вкусни!:)
AntwortenLöschenИзглеждат доста вкусни.
AntwortenLöschen