![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5Xr89AI1xslpw2dF7H9l9PpOXyG48jDUJkbJv4AOiorfOAutCiUcTHJL83QwqlTFrGonVeo-fi1fs9gNN9bxIf-BcthxzUwH-TK5nTM03i_PqQkf4FAY5cN29B3oIccGVoyxoGlrDzhGB/s400/TFrollen1.jpg)
240гр кори за баница (Strudelteig)
3бр. консерви риба-тон филе в собствен сос
200гр топено сирене
1-2 шепи черни маслини
ситно нарязан копър
сол на вкус
мазнинка (зехтин)
настърган на ренде кашкавал за поръсване
150мл бяло вино и 3-4с. л зехтин за заливка
Рибното филе се отцежда от течността, изсипва се в подходящ съд и разбърква с намачканото с вилица топено сирене, нарязаните на шайби мазлини, копър, солчица. Разгъват се корите, намазват се с мазнинка и във всяка се разпределя и завива на рулце рибна смес. Редят се спираловидно в подходяща форма, заливат се с малко бяло вино, намазват се със зехтин, поръсват с кашкавал и ситно нарязан копър. Пекат се на средна скара, 200°C. Поднасят се съвсем леко поохладени и чудесно пасват с бяло вино и салата от краставички.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijFsepTTj8te47LXfy84WcIZjnYywSrJRXgCyYFJG9ChbGMTU8_LzIyMlx-hWKg44_Af7pn6U-siQYwiP95DKyqMeOTW6lf3huD9bzNdFG_qIlejAdCUcULCPDlSym_HHgeRSPAO8WBjiZ/s400/TFrollen2.jpg)
Лесно и вкусно ястие, подходящо за петъчния ден :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8QO5-D7Mc39PAXefUMExI4g_BNdeYnO9Ycsv57lD8-WkArycqMkPIdlGRH3mU67kDv-Ys8RUJWCmRSMurCycKukBT-XH6yDo9qd5CihzNonx63FnBL88mSmy_MEtcK8xBxElCXfI50SPn/s400/TFrollen3.jpg)
ммм... изглежда много вкусна! Благодаря ти за рецепта!!! Тъкмо имам кори за баница и риба тон :) Ще изненада моите момчета с нещо оригинално. Мерси!
AntwortenLöschenСтрахотна рецепта която ще бъде тествана !
AntwortenLöschenМммм, всичко, което обичам, накуп :) Вече я преписах, а утре ще пробвам. Благодаря, Дими, и поздрави!
AntwortenLöschenne sam pravila dosega baniza s riba. izglezhda vkusno :-)
AntwortenLöschenБоже въобще не съм се сещала за този вариант на баница :) Благодаря ти че винаги ни споделяш прекрасните си рецепти , които даже не са и трудни, напротив:)
AntwortenLöschenОоо... обезателно ще се опита. Всичко харесвам с любимата рибка! :))
AntwortenLöschenБих прибавил само мъничко риган и едно смело количество червен лук накрая, защото все още не мога да си я представя без тях и за което от още от сега се извинявам. :)
Благодаря Дими!
Привет, Juli! Ще те следя занапред :-D
AntwortenLöschenДобре дошла, Христина! Радва ме много интереса и одобрението ти! Благодаря :-)
Няма място за извинение, а и не се приема ;-)
Но идеята ти, Драго, е добър съвет и следващия път ще пробвам с риган (досега винаги ползвам копър - любима подправка на съпружето) - малко разнообразие никак няма да навреди :-)
Да ви е сладко и приятна неделя :-)
Поздрави за всички!
Харесва ми идеята, ще опитам, Дими!
AntwortenLöschenПоздрави от мен!
Радваш ме, Зори - дано ти допадне :-)
AntwortenLöschenПоздрави сърдечни и от мен!
При теб винаги е вкусно :) Тази баница, я бях мернала в блогрола, но не можах веднага да я разгледам. Много ми допадна :)) Ще я направя Благодаря за рецептата! Поздрави!
AntwortenLöschenЩе ми е драго, Катя! Дано ти допадне!
AntwortenLöschenПОздрави и :-)))