Freitag, 28. Januar 2011

Рибна баница



240гр кори за баница (Strudelteig)
3бр. консерви риба-тон филе в собствен сос
200гр топено сирене
1-2 шепи черни маслини
ситно нарязан копър
сол на вкус
мазнинка (зехтин)

настърган на ренде кашкавал за поръсване
150мл бяло вино и 3-4с. л зехтин за заливка

Рибното филе се отцежда от течността, изсипва се в подходящ съд и разбърква с намачканото с вилица топено сирене, нарязаните на шайби мазлини, копър, солчица. Разгъват се корите, намазват се с мазнинка и във всяка се разпределя и завива на рулце рибна смес. Редят се спираловидно в подходяща форма, заливат се с малко бяло вино, намазват се със зехтин, поръсват с кашкавал и ситно нарязан копър. Пекат се на средна скара, 200°C. Поднасят се съвсем леко поохладени и чудесно пасват с бяло вино и салата от краставички.



Лесно и вкусно ястие, подходящо за петъчния ден :-)

11 Kommentare:

  1. ммм... изглежда много вкусна! Благодаря ти за рецепта!!! Тъкмо имам кори за баница и риба тон :) Ще изненада моите момчета с нещо оригинално. Мерси!

    AntwortenLöschen
  2. Страхотна рецепта която ще бъде тествана !

    AntwortenLöschen
  3. Мммм, всичко, което обичам, накуп :) Вече я преписах, а утре ще пробвам. Благодаря, Дими, и поздрави!

    AntwortenLöschen
  4. ne sam pravila dosega baniza s riba. izglezhda vkusno :-)

    AntwortenLöschen
  5. Боже въобще не съм се сещала за този вариант на баница :) Благодаря ти че винаги ни споделяш прекрасните си рецепти , които даже не са и трудни, напротив:)

    AntwortenLöschen
  6. Ооо... обезателно ще се опита. Всичко харесвам с любимата рибка! :))
    Бих прибавил само мъничко риган и едно смело количество червен лук накрая, защото все още не мога да си я представя без тях и за което от още от сега се извинявам. :)
    Благодаря Дими!

    AntwortenLöschen
  7. Привет, Juli! Ще те следя занапред :-D

    Добре дошла, Христина! Радва ме много интереса и одобрението ти! Благодаря :-)

    Няма място за извинение, а и не се приема ;-)
    Но идеята ти, Драго, е добър съвет и следващия път ще пробвам с риган (досега винаги ползвам копър - любима подправка на съпружето) - малко разнообразие никак няма да навреди :-)

    Да ви е сладко и приятна неделя :-)

    Поздрави за всички!

    AntwortenLöschen
  8. Харесва ми идеята, ще опитам, Дими!
    Поздрави от мен!

    AntwortenLöschen
  9. Радваш ме, Зори - дано ти допадне :-)

    Поздрави сърдечни и от мен!

    AntwortenLöschen
  10. При теб винаги е вкусно :) Тази баница, я бях мернала в блогрола, но не можах веднага да я разгледам. Много ми допадна :)) Ще я направя Благодаря за рецептата! Поздрави!

    AntwortenLöschen
  11. Ще ми е драго, Катя! Дано ти допадне!

    ПОздрави и :-)))

    AntwortenLöschen