Изключително бърза и вкусна рецепта, есенно-зимна и.. празнична :-)
За 2 порции (форми):
1кг пангасиус (замразена риба)
сол
пресен розмарин
150гр варени белени кестени
шепа сушени сини сливи
половин шепа орехови ядки
Рибата се нарява (може и цяла - в по-доляма форма) на кубчета, поръсва се със солчица и овкусява с розмарин.
Така подготвена, рибата се пече на средна скара, 200°C. Преди да е напълно готова, се добавят сините сливи, кестените и ореховите ядки. Запича се - готово!
Ястието се поднася веднага, с бяло вино или малка ароматна ракия :-)
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Харесва ми рецептата, чудесно предложение за делник и празник. Поднесена по твоя елегантен начин е достойна и за кралската трапеза, Дими!
AntwortenLöschenСърдечни поздрави с пожелания за прекрасни празници, здраве и сбъднати мечти!
Дими, много интересно предложениие :)
AntwortenLöschenПоздрави и :-)
Dimi, Весела Коледа! :)
AntwortenLöschenСкъпа Дими,
AntwortenLöschenОтново примамливо, вкусно предложение, при това с изненадваща комбинация от продукти. Много ми харесва!
Ти си специален човек и най-искрено ти желая прекрасните пожелания, които ми отправи да се връщат при теб и твоя дом стократно!
Прегръдка и Светъл празник, Дими!
Прекрасна и вкусна комбинация, Дими! Много ми хареса и ще приготвя :) Желая ти от цялото си сърце Щастлива Коледа! Весели празници!
AntwortenLöschenЕдна весела Коледа и от мен Дими!
AntwortenLöschenБъди ми щастлива и много усмихната! :))
И рибката е неустоима! ;)