Възможно е заглавието да ви подмами и насочи мислите ви в посока италианска пица, но не.. става дума отново за многолистно тесто. И все пак има нещо общо: вкусът ;-)
3а около 12бр.:
пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
дузина шайби траен колбас, салам 'Пиперино'
шепа настърган кашкавал
1-2с. л лютеница или гъсто доматено пюре
мазнинка за формите
Тестото се разгъва, изрязват се кръгчета от него, с диаметър малко по-голям от дъното на мъфинените форми. А те се намазват с мазнинка и във всяка се поставя тестено кръгче, което се намазва лекичко с лютеница, върху него се полага шайба салам и щипка настрърган кашкавал. Бутерките се пекат на средна скара, в предварително загрята на 200°С фурна. Могат да се сервират топли или не, подходящи за мезе към бира или червено вино.
Хляб и рози
vor 8 Jahren
Страхотна идея, с налични продукти :) веднага ме грабнаха Ще почерпиш ли :) :)
AntwortenLöschenOdličan prijedlog za party druženja, kad se ne postavlja stol.
AntwortenLöschenАпетитно!
AntwortenLöschenДаваш ми идея за кори за баница...
Поздрави и прегръдки,Дими! :-)
Ммм - вкусно
AntwortenLöschenБутерките могат да се заменят с диетична смес
Например в кофичка кисело мляко се добавят овесени трици за разкисване
Към готовата смес се добавя яйце и лимонена киселина
След което се налива във формичките
Прекрасна идея, Дими:))
AntwortenLöschenТака апетитно изглеждат /вече няма да чета преди вечеря/, че си взех една!
Усмихната седмица!
Катя, :-)))
AntwortenLöschenDa, slažem se s tobom, Dunja! Osim toga.. brzo, lako i ukusno!
Hvala ti!
Краси, вече съм любопитна :-) Спорно да ти е!
Val, ти да не си винаги на диета? Или пък, смяташ, че аз имам нужда? Че имам .. имам :-))) Най-диетичният вариант на тези бутерки е, да се направят, но не опитат :-)
И все пак, трябва да признач, че идеята ти никак не е лоша.. Защо обаче лимонена киселина?
Ох, Дани... много се огладнява из кулинарните блогове ;-)
Спокойна и приятна вечер :-)
Дими,
AntwortenLöschenобичам такива малки глезотийки -
повече от чудесни са!
Сърдечен поздрав и наздраве:-), Диана
Честно да си призная - всичко с пица вкус много ме изкушава :)
AntwortenLöschenМмммм... и аз се облизвам :)
Поздрави, Дими и хубаво утре :)
Наздраве, мила Диани! :-))
AntwortenLöschenКакто се захлади през последните дни - много лакомо време, както казва едно детенце ;-) Та, мисля си вече, Зори, дали да не взема и приготвя наистина пица днес-утре..
Поздрави и много :-)))
Фантастични са Дими,
AntwortenLöschenТези малки глезотийки, наистина са страхотно мезе за бира и червено вино.
Хубава вечер!
Ех,че са апетитни!Красиво поднесени и прекрасна снимка!Сърдечни поздрави!
AntwortenLöschenЧудя се ако Иисус беше историческа личност, кое би било любимото му ядене...
AntwortenLöschenНанита, Русанка, благодаря ви! Приятни са ми одобрителните ви думи!
AntwortenLöschenБъдете здрави и :-)
Хахаххааа.. сериозно?!
И аз съм се чудела.. Bla.
Вероятно, някога, някому от нас ще се отдаде възможността да Го попита лично, а?
Поздрави, ;-)
Да
AntwortenLöschenАз съм на диета от няколко месеца - със страшен терор на тялото :-))
А лимонената киселина идва от онези питки на баба при които вместо мая се използваше сода и лимонтузо :-))
Дано имаш основание да тероризираш тялото си, Val. Но явно правиш същото и с душата си, посещавайки кулинарните блогове.. Ей, това наричам аз закаляване! Донякъде ми е познато всъщност.. :-D
AntwortenLöschenАбе иска ми се да си права, но не ми се вярва.
AntwortenLöschenЛесно, бързо, вкусно!
AntwortenLöschenАпетитни и изкушаващи хапки :)
Ох, коремчето ми започна да се обажда, а до вечеря има още толкова много.
Уютна и вкусна вечер, Дими :-)
п.п. Заповядай при мен - имаш награда.
Да не би името ти да е Тома, Bla?
AntwortenLöschen:-)
Благодарност най-сърдечна, Тони! :-)))
Много изкушаващи!По всичко личи колко са вкусни,обичам такива рецепти!:)
AntwortenLöschenРадвам се, че ти харесва, Диди! Благодаря :-)
AntwortenLöschenЗдравейте,
AntwortenLöschenПробвах ги веднъж и се получиха страхотни. Вторият път взех друга марка бутер тесто и кръгчетата така се надигнаха, че заприличаха на облачета, а пълнежа изпадна. Къде съм сгрешила? Правите ли нещо на тестото, че да не се надига на всичките си хиляда листа? Анита
Привет, Анита!
AntwortenLöschenНикъде не си сгрешила, просто.. в родината се продава почти един и същ тип многолистно тесто, което се надига страшно много и не задържа плънка, особено ако повърхността е по-малка. Ползвай марката тесто, с което си работила първия път. Друг, по-удачен съвет, за съжаление - нямам. В краен вариант - опитай да го разточваш доста тънко..
Поздрави и пожелание за здраве и радост, успех и удоволствие в кухнята :-)
Здравейте,
AntwortenLöschenМного благодаря за отговора. Поне се успокоих, че не съм толкова зле в кухнята.:)
Благодаря още и за прекрасните неща, които творите и ни вдъхновявате. Продължавам с наслада да следя блога и да се старая да Ви догоня в майсторлъка.
Пожелавам Ви любов и хармония.
Анита