Mittwoch, 14. April 2010

Хапки 'Пица'

Възможно е заглавието да ви подмами и насочи мислите ви в посока италианска пица, но не.. става дума отново за многолистно тесто. И все пак има нещо общо: вкусът ;-)



3а около 12бр.:

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
дузина шайби траен колбас, салам 'Пиперино'
шепа настърган кашкавал
1-2с. л лютеница или гъсто доматено пюре
мазнинка за формите

Тестото се разгъва, изрязват се кръгчета от него, с диаметър малко по-голям от дъното на мъфинените форми. А те се намазват с мазнинка и във всяка се поставя тестено кръгче, което се намазва лекичко с лютеница, върху него се полага шайба салам и щипка настрърган кашкавал. Бутерките се пекат на средна скара, в предварително загрята на 200°С фурна. Могат да се сервират топли или не, подходящи за мезе към бира или червено вино.

Kommentare:

  1. Страхотна идея, с налични продукти :) веднага ме грабнаха Ще почерпиш ли :) :)

    AntwortenLöschen
  2. Odličan prijedlog za party druženja, kad se ne postavlja stol.

    AntwortenLöschen
  3. Апетитно!
    Даваш ми идея за кори за баница...
    Поздрави и прегръдки,Дими! :-)

    AntwortenLöschen
  4. Ммм - вкусно
    Бутерките могат да се заменят с диетична смес
    Например в кофичка кисело мляко се добавят овесени трици за разкисване
    Към готовата смес се добавя яйце и лимонена киселина
    След което се налива във формичките

    AntwortenLöschen
  5. Прекрасна идея, Дими:))
    Така апетитно изглеждат /вече няма да чета преди вечеря/, че си взех една!
    Усмихната седмица!

    AntwortenLöschen
  6. Катя, :-)))

    Da, slažem se s tobom, Dunja! Osim toga.. brzo, lako i ukusno!
    Hvala ti!

    Краси, вече съм любопитна :-) Спорно да ти е!

    Val, ти да не си винаги на диета? Или пък, смяташ, че аз имам нужда? Че имам .. имам :-))) Най-диетичният вариант на тези бутерки е, да се направят, но не опитат :-)
    И все пак, трябва да признач, че идеята ти никак не е лоша.. Защо обаче лимонена киселина?

    Ох, Дани... много се огладнява из кулинарните блогове ;-)

    Спокойна и приятна вечер :-)

    AntwortenLöschen
  7. Дими,
    обичам такива малки глезотийки -
    повече от чудесни са!
    Сърдечен поздрав и наздраве:-), Диана

    AntwortenLöschen
  8. Честно да си призная - всичко с пица вкус много ме изкушава :)
    Ммммм... и аз се облизвам :)
    Поздрави, Дими и хубаво утре :)

    AntwortenLöschen
  9. Наздраве, мила Диани! :-))

    Както се захлади през последните дни - много лакомо време, както казва едно детенце ;-) Та, мисля си вече, Зори, дали да не взема и приготвя наистина пица днес-утре..

    Поздрави и много :-)))

    AntwortenLöschen
  10. Фантастични са Дими,
    Тези малки глезотийки, наистина са страхотно мезе за бира и червено вино.
    Хубава вечер!

    AntwortenLöschen
  11. Ех,че са апетитни!Красиво поднесени и прекрасна снимка!Сърдечни поздрави!

    AntwortenLöschen
  12. Чудя се ако Иисус беше историческа личност, кое би било любимото му ядене...

    AntwortenLöschen
  13. Нанита, Русанка, благодаря ви! Приятни са ми одобрителните ви думи!
    Бъдете здрави и :-)

    Хахаххааа.. сериозно?!
    И аз съм се чудела.. Bla.
    Вероятно, някога, някому от нас ще се отдаде възможността да Го попита лично, а?

    Поздрави, ;-)

    AntwortenLöschen
  14. Да
    Аз съм на диета от няколко месеца - със страшен терор на тялото :-))
    А лимонената киселина идва от онези питки на баба при които вместо мая се използваше сода и лимонтузо :-))

    AntwortenLöschen
  15. Дано имаш основание да тероризираш тялото си, Val. Но явно правиш същото и с душата си, посещавайки кулинарните блогове.. Ей, това наричам аз закаляване! Донякъде ми е познато всъщност.. :-D

    AntwortenLöschen
  16. Абе иска ми се да си права, но не ми се вярва.

    AntwortenLöschen
  17. Лесно, бързо, вкусно!
    Апетитни и изкушаващи хапки :)
    Ох, коремчето ми започна да се обажда, а до вечеря има още толкова много.

    Уютна и вкусна вечер, Дими :-)

    п.п. Заповядай при мен - имаш награда.

    AntwortenLöschen
  18. Да не би името ти да е Тома, Bla?

    :-)

    Благодарност най-сърдечна, Тони! :-)))

    AntwortenLöschen
  19. Много изкушаващи!По всичко личи колко са вкусни,обичам такива рецепти!:)

    AntwortenLöschen
  20. Радвам се, че ти харесва, Диди! Благодаря :-)

    AntwortenLöschen
  21. Здравейте,
    Пробвах ги веднъж и се получиха страхотни. Вторият път взех друга марка бутер тесто и кръгчетата така се надигнаха, че заприличаха на облачета, а пълнежа изпадна. Къде съм сгрешила? Правите ли нещо на тестото, че да не се надига на всичките си хиляда листа? Анита

    AntwortenLöschen
  22. Привет, Анита!

    Никъде не си сгрешила, просто.. в родината се продава почти един и същ тип многолистно тесто, което се надига страшно много и не задържа плънка, особено ако повърхността е по-малка. Ползвай марката тесто, с което си работила първия път. Друг, по-удачен съвет, за съжаление - нямам. В краен вариант - опитай да го разточваш доста тънко..

    Поздрави и пожелание за здраве и радост, успех и удоволствие в кухнята :-)

    AntwortenLöschen
  23. Здравейте,
    Много благодаря за отговора. Поне се успокоих, че не съм толкова зле в кухнята.:)
    Благодаря още и за прекрасните неща, които творите и ни вдъхновявате. Продължавам с наслада да следя блога и да се старая да Ви догоня в майсторлъка.
    Пожелавам Ви любов и хармония.
    Анита

    AntwortenLöschen