Montag, 15. März 2010

Супа с репички



3а 2-3 порции:

500гр репички (по-добре, ако са ситни)
200гр замразен грах
1 средно голям алабаш
кубче зеленчуков бульон
вегета на вкус
стръкчета див чесън
50мл течна (неовкусена, млечна, 36%) сметана
мазнинка



Aлабаш :-)

Грахът се размразява. Алабашът се почиства, обелва и нарязва на малки кубчета. Репичките се измиват и почистват (ако са едри, нарязват на 1/2-ки или 1/4-ки). В тенджера със сгорещена мазнинка се задушава алабашът, прибавя се малко гореща вода, кубчето бульон и граха. След като заври, огънят се намалява лекичко и след 5-10мин. се добавят и репичките. Супата е почти готова след няколко минути. Застройва се със сметаната овкусена с вегета. Сервира се посипана със ситно нарязан див чесън.

8 Kommentare:

  1. Супер пролетна супичка, Дими !
    Ще я пробвам задължително :)

    AntwortenLöschen
  2. Много интересна супа, Дими...
    Поздравления за винаги свежите ти идеи :)
    Хубава вечер от мен!

    AntwortenLöschen
  3. Много вкусно изглежда, Дими! Чудесна пролетна супичка :-)

    AntwortenLöschen
  4. Интересно предложение, Дими! Носи полъха на пролетта. Снимките са чудесни! :)

    AntwortenLöschen
  5. Дими,
    много свежест и красота!
    Чудесна рецепта,
    в комбинация с прамезановите завъртулки -
    изкушаващи предложения.
    Сърдечен поздрав и прегръдка, Диана

    AntwortenLöschen
  6. Благодаря ви от сърце за вниманието и одобрението, приятели!

    Диани.. следващата рецепта обезателно ще съдържа думата 'завъртулки' в наименованието си :-)

    Сърдечни поздрави!

    AntwortenLöschen
  7. Дими, много интересно и, не се и съмнявам, вкусно предлижгение! Досега не съм пробвала репички в сготвен вид :)
    Приятна вечер и поздрави :)

    AntwortenLöschen
  8. Привет, Мира!
    Да.. вкусно е. Имах съмнения преди да пробвам. Важното е репичките да не се разваряват: губят цвета си и апетитния си вид.

    Хубава вечер и на теб и слънчево утре :-)

    AntwortenLöschen