3а 2-3 порции:
500гр репички (по-добре, ако са ситни)
200гр замразен грах
1 средно голям алабаш
кубче зеленчуков бульон
вегета на вкус
стръкчета див чесън
50мл течна (неовкусена, млечна, 36%) сметана
мазнинка
Aлабаш :-)
Грахът се размразява. Алабашът се почиства, обелва и нарязва на малки кубчета. Репичките се измиват и почистват (ако са едри, нарязват на 1/2-ки или 1/4-ки). В тенджера със сгорещена мазнинка се задушава алабашът, прибавя се малко гореща вода, кубчето бульон и граха. След като заври, огънят се намалява лекичко и след 5-10мин. се добавят и репичките. Супата е почти готова след няколко минути. Застройва се със сметаната овкусена с вегета. Сервира се посипана със ситно нарязан див чесън.
Супер пролетна супичка, Дими !
AntwortenLöschenЩе я пробвам задължително :)
Много интересна супа, Дими...
AntwortenLöschenПоздравления за винаги свежите ти идеи :)
Хубава вечер от мен!
Много вкусно изглежда, Дими! Чудесна пролетна супичка :-)
AntwortenLöschenИнтересно предложение, Дими! Носи полъха на пролетта. Снимките са чудесни! :)
AntwortenLöschenДими,
AntwortenLöschenмного свежест и красота!
Чудесна рецепта,
в комбинация с прамезановите завъртулки -
изкушаващи предложения.
Сърдечен поздрав и прегръдка, Диана
Благодаря ви от сърце за вниманието и одобрението, приятели!
AntwortenLöschenДиани.. следващата рецепта обезателно ще съдържа думата 'завъртулки' в наименованието си :-)
Сърдечни поздрави!
Дими, много интересно и, не се и съмнявам, вкусно предлижгение! Досега не съм пробвала репички в сготвен вид :)
AntwortenLöschenПриятна вечер и поздрави :)
Привет, Мира!
AntwortenLöschenДа.. вкусно е. Имах съмнения преди да пробвам. Важното е репичките да не се разваряват: губят цвета си и апетитния си вид.
Хубава вечер и на теб и слънчево утре :-)