пакет (300гр) многолистно тесто
50гр настъргам, смлян пармезан
1с.л смляно тиквено семе
мазнинка (течно масло)
Тестото се разстила, намазва се леко с масълце, поръсва се с пармезан и смляно тиквено семе. Завива се на руло, от което се режат шайби с ширина около 1-1,5 см.
Получените по този начин спиралки се нареждaт 'легнали' в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C до златисто.
Дими, чудесно изглеждат, а и са бързи за приготвяне, което е много важно понякога :)
AntwortenLöschenСпокойна и хрупкава :)
Много апетитни спиралки Дими! И много ме изкушеват да се пресегна да си взема едничка :-))
AntwortenLöschenХубава седмица и прегръдка!
Дими, Дими, толкова изкушаваш с тези бутерки! Утре ще купувам бутер тесто, което е сравнително ново на пазара, и за което чух, че е по-хубаво от "Бела". Надявам се наистина да е така :)
AntwortenLöschenСърдечен поздрав с пожелание за хубава и много усмихната седмица :-)
Чудесни са Дими!Зачервени и хрупкави...как да откажеш да си вземеш поне едничка.
AntwortenLöschenСпокойна и уютна вечер!
Харесвам такива хрупкави "вкуснотийки"
AntwortenLöschenХубав ден, Дими :-)
Хей... благодаря ви, приятели за интереса и за положителните думи: усмихвате ме :-)
AntwortenLöschenУсмивки и във вашите дни, здраве и късмет!