Montag, 15. März 2010

Пармезанови спиралки



пакет (300гр) многолистно тесто
50гр настъргам, смлян пармезан
1с.л смляно тиквено семе
мазнинка (течно масло)

Тестото се разстила, намазва се леко с масълце, поръсва се с пармезан и смляно тиквено семе. Завива се на руло, от което се режат шайби с ширина около 1-1,5 см.



Получените по този начин спиралки се нареждaт 'легнали' в тава застлана с готварска хартия и пекат на средна скара, 200°C до златисто.

6 Kommentare:

  1. Дими, чудесно изглеждат, а и са бързи за приготвяне, което е много важно понякога :)
    Спокойна и хрупкава :)

    AntwortenLöschen
  2. Много апетитни спиралки Дими! И много ме изкушеват да се пресегна да си взема едничка :-))
    Хубава седмица и прегръдка!

    AntwortenLöschen
  3. Дими, Дими, толкова изкушаваш с тези бутерки! Утре ще купувам бутер тесто, което е сравнително ново на пазара, и за което чух, че е по-хубаво от "Бела". Надявам се наистина да е така :)

    Сърдечен поздрав с пожелание за хубава и много усмихната седмица :-)

    AntwortenLöschen
  4. Чудесни са Дими!Зачервени и хрупкави...как да откажеш да си вземеш поне едничка.
    Спокойна и уютна вечер!

    AntwortenLöschen
  5. Харесвам такива хрупкави "вкуснотийки"
    Хубав ден, Дими :-)

    AntwortenLöschen
  6. Хей... благодаря ви, приятели за интереса и за положителните думи: усмихвате ме :-)

    Усмивки и във вашите дни, здраве и късмет!

    AntwortenLöschen