Freitag, 12. März 2010

Пангасиус с горгондзола-сос и репички



За 3 порции:

1кг пангасиус (замразена неосолена риба)
100-150мл бяло вино
сол
мазнинка
връзка репички
пресен див чесън (сибирски лук)

Размразява се рибата и посолява, нарежда се в тавичка с малко мазнинка и бяло вино. Пече се на средна скара, 200°C. След десетина минути печене се добавят нарязаните репички и див чесън.

За соса:

200гр горгондзола
100мл течна млечна сметана

Сметаната се загрява и в нея намачкано с вилица, се разтопява сиренето.

Рибата се сервира топла и залива с топлото сосче.



Вкусно :-)

Kommentare:

  1. Дими, поредното апетитно и изкушаващо предложение, с което ме подсещаш, че не съм приготвяла риба отдавна. А пангасиус обичаме и с това сосче много ще ни се услади. Благодаря ти :)

    Спокойна нощ с пожелание за разтоварващ и незабравим уикенд :-)

    AntwortenLöschen
  2. Благодаря, Тони!
    На мен много ми допадна комбинацията: интензивния вкус на сиренето доовкусява чудесно бялата рибка :-)

    Ведър уикенд, Тони, с много усмивки!

    AntwortenLöschen
  3. Mного вкусно :) Обичам риба. Благодаря за лесната и хубава рецепта, Дими!
    Слънчев уикенд от мен :)

    AntwortenLöschen
  4. Дими,
    това предложение е неустоимо -
    любими за мен храни в чудесна комбинация.
    Топла прегръдка и слънчев уикенд, Диана

    AntwortenLöschen
  5. Радват ме положителните ви коментари, приятели!

    Зори, Диани, ведър уикенд ви пожелавам и много, много усмивки :-)

    AntwortenLöschen
  6. Ох, невероятно вкусно и лесно за приготвяне.
    Обожавам такива рецепти, Дими!
    Усмихнат уикенд :-)

    AntwortenLöschen
  7. Дими,изненада ме с репичките!...приятно,разбира се - харесвам ги, но досега не съм ги пробвала в друго,освен салата.Много ми допада рецептата!
    Приятен и топъл уикенд!:)

    AntwortenLöschen
  8. Усмихнат и уютен уикенд и на теб, Дани!

    Диди, тъй като много обичам репички, ги ползвам не само в салатка.. могат да се варят и пекат, но краткотрайно.. иначе губят цвета си и оцветяват не особено красиво останалата храна ;-) Но са вкусни!
    Поздрави сърдечни и :-)

    AntwortenLöschen
  9. Мм, как вкусно звучи - а и със сигурност е! И мен ме подсещаш, че скоро не съм готвила рибка, а пък пангасиус изключително много обичам :-)

    Топла и уютна неделя ти желая, Дими!

    AntwortenLöschen
  10. Благодаря, Ирина!

    Хубава неделя и за теб :-)

    AntwortenLöschen
  11. Ти направо не си човек! Как можа да ти хрумне подобно нещо и да изглежда и звучи толкова добре?!

    AntwortenLöschen
  12. Ами.. знам ли? Отварям хладилника и каквото има :-) Наистина се получи вкусно!
    Благодаря за интереса, Лулу! Поздрав и :-)

    AntwortenLöschen
  13. Еха,много обичам пангасиус :)Това изглежда много апетитно!Ще се пробва значи! :)Дими,предполагам че няма да е проблем да се замени пангасиуса с всякакъв модел бяла риба,както и горгондзола,с всякакъв модел синьо сирене?
    Поздрави и много усмивки! :)

    AntwortenLöschen
  14. Предполагам, че няма да е никакъв проблем! И защо пък не? Винаги се радвам на импровизации :-)

    Благодаря за посещението и коментара, Ondine!
    Сърдечни поздрави :-)

    AntwortenLöschen
  15. Ммм, Дими, много вкусно и пролетно Прекрасни снимки, както винаги
    Благодаря за рецептата!
    Хубава и усмихната седмица!

    AntwortenLöschen
  16. A аз благодаря за одобрителните думи, Даниела!
    Мотивиращи са за мен!

    Поздрави и здрава, спорна и усмихната нова седмица :-)

    AntwortenLöschen
  17. Тъкмо се оглеждах за интересна рецпта с рибка. В комплект с репичките изглежда много свежо. Ще се пробва значи :) Хубава седмица!

    AntwortenLöschen
  18. Да ти е сладко, Рос :-)

    Ведра седмица!

    AntwortenLöschen
  19. Ведра, че и палава!

    AntwortenLöschen