За 3 порции:
1кг пангасиус (замразена неосолена риба)
100-150мл бяло вино
сол
мазнинка
връзка репички
пресен
див чесън (сибирски лук)Размразява се рибата и посолява, нарежда се в тавичка с малко мазнинка и бяло вино. Пече се на средна скара, 200°C. След десетина минути печене се добавят нарязаните репички и див чесън.
За соса:
200гр горгондзола
100мл течна млечна сметана
Сметаната се загрява и в нея намачкано с вилица, се разтопява сиренето.
Рибата се сервира топла и залива с топлото сосче.
Вкусно :-)
Дими, поредното апетитно и изкушаващо предложение, с което ме подсещаш, че не съм приготвяла риба отдавна. А пангасиус обичаме и с това сосче много ще ни се услади. Благодаря ти :)
AntwortenLöschenСпокойна нощ с пожелание за разтоварващ и незабравим уикенд :-)
Благодаря, Тони!
AntwortenLöschenНа мен много ми допадна комбинацията: интензивния вкус на сиренето доовкусява чудесно бялата рибка :-)
Ведър уикенд, Тони, с много усмивки!
Mного вкусно :) Обичам риба. Благодаря за лесната и хубава рецепта, Дими!
AntwortenLöschenСлънчев уикенд от мен :)
Дими,
AntwortenLöschenтова предложение е неустоимо -
любими за мен храни в чудесна комбинация.
Топла прегръдка и слънчев уикенд, Диана
Радват ме положителните ви коментари, приятели!
AntwortenLöschenЗори, Диани, ведър уикенд ви пожелавам и много, много усмивки :-)
Ох, невероятно вкусно и лесно за приготвяне.
AntwortenLöschenОбожавам такива рецепти, Дими!
Усмихнат уикенд :-)
Дими,изненада ме с репичките!...приятно,разбира се - харесвам ги, но досега не съм ги пробвала в друго,освен салата.Много ми допада рецептата!
AntwortenLöschenПриятен и топъл уикенд!:)
Усмихнат и уютен уикенд и на теб, Дани!
AntwortenLöschenДиди, тъй като много обичам репички, ги ползвам не само в салатка.. могат да се варят и пекат, но краткотрайно.. иначе губят цвета си и оцветяват не особено красиво останалата храна ;-) Но са вкусни!
Поздрави сърдечни и :-)
Мм, как вкусно звучи - а и със сигурност е! И мен ме подсещаш, че скоро не съм готвила рибка, а пък пангасиус изключително много обичам :-)
AntwortenLöschenТопла и уютна неделя ти желая, Дими!
Благодаря, Ирина!
AntwortenLöschenХубава неделя и за теб :-)
Ти направо не си човек! Как можа да ти хрумне подобно нещо и да изглежда и звучи толкова добре?!
AntwortenLöschenАми.. знам ли? Отварям хладилника и каквото има :-) Наистина се получи вкусно!
AntwortenLöschenБлагодаря за интереса, Лулу! Поздрав и :-)
Еха,много обичам пангасиус :)Това изглежда много апетитно!Ще се пробва значи! :)Дими,предполагам че няма да е проблем да се замени пангасиуса с всякакъв модел бяла риба,както и горгондзола,с всякакъв модел синьо сирене?
AntwortenLöschenПоздрави и много усмивки! :)
Предполагам, че няма да е никакъв проблем! И защо пък не? Винаги се радвам на импровизации :-)
AntwortenLöschenБлагодаря за посещението и коментара, Ondine!
Сърдечни поздрави :-)
Ммм, Дими, много вкусно и пролетно Прекрасни снимки, както винаги
AntwortenLöschenБлагодаря за рецептата!
Хубава и усмихната седмица!
A аз благодаря за одобрителните думи, Даниела!
AntwortenLöschenМотивиращи са за мен!
Поздрави и здрава, спорна и усмихната нова седмица :-)
Тъкмо се оглеждах за интересна рецпта с рибка. В комплект с репичките изглежда много свежо. Ще се пробва значи :) Хубава седмица!
AntwortenLöschenДа ти е сладко, Рос :-)
AntwortenLöschenВедра седмица!
Ведра, че и палава!
AntwortenLöschen