Mittwoch, 10. März 2010

Кромидена супа


3а 2-3 порции:

500гр червен кромид
80мл течна неовкусена (36% масленост) сметана
1/2 с. л нишесте
2ч. л вегета
1/2с. л сладко от касис
мазнинка

Кромидът се почиства и нарязва на тънки шайби или ситни кубчета. 3апържва се леко в достатъчно мазнинка, после съдът се захлупва и задушава за няколко минути. Долива се гореща вода (количество като за гъста супа) и вари до готовност. 3астройва се със смес от сметана, добре разбито (без бучици и слепвания) нишесте, вегета и сладко от касис. Сервира се с чесън и бяло сирене. Пасва с бутер-тарталетки.

3 Kommentare:

  1. Обичм кромид и супата е много хубава / само нямам сладко от касис, но ще помисля по въпроса/
    Сърдечни поздрави, Дими!

    AntwortenLöschen
  2. Много интересна комбинация! Обичам такива вкусови предизвикателства:)

    AntwortenLöschen
  3. Хм... сладкото придава леко киселичък привкус, което прави супата чудесна. Може да е касис, червена боровинка.. нещо е с резлив нюанс :-)

    Сърдечен поздрав, Дани, ведри и усмихнати дни!

    Благодаря за одобрителния коментар и интереса, Лулу!

    :-)

    AntwortenLöschen