За 6бр.:
450гр многолистно тесто
250гр фин мармалад от сини сливи (
Powidl)
50гр смлени бадеми
50гр едро смлени фастъци
50гр едро смлени орехи
2с. л стафиди напоени с ром
бадемова есенция
мазнинка за намазване на формите
Мармаладът, ядките, стафидите и есенцията се смесват.
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър малко по-голям от диаметъра на тарталетените форми, които се намасляват и всяка форма се покрива с кръг тесто. Разпределя се приготвената смес, заравнява се и се покрива с решетка от многолистното тесто. Пекат се на средна скара, 200-220°C, до готовност. Могат да се сервират както топли, така и студени.
Оо, чудесно ще се съчетаят тези тарталетки с домашния ми мармалад от сини сливи :-) Чуднички са, Дими!
AntwortenLöschenУсмивки и спокойна вечер!
Много приятно и вкусно предложение ,Дими!Много ми пасна на вкуса!
AntwortenLöschenПрекрасно изглеждат и със сигурност са много вкусни!Харесвам лесни и бързи десерти.Със сигурност ще се направи.Хубава и вкусна вечер Дими!
AntwortenLöschenОх, с любимия ми мармалад :)
AntwortenLöschenМного апетитни изглеждат!
Усмивки!
Hi Dimi,
AntwortenLöschenDu wächst damit in mir sehr starke Kindheitserinnerungen. Powidl habe schon immer über alles geliebt.
Leider gibt es bei uns kein Ersatz für das original Powidl.
Wunderschön sind deine Tarten geworden.
Und Geschmack , darfst Du mir glauben ich kann 100 % nachvollziehen.
Himmlisch..
Vielen Dank fürs Posting
Ganz lieben Gruß Jacob
beautiful and delicious looking!! i especially love the lattice design covered on top.
AntwortenLöschenДими, като гледам твоите тарталети и ме е яд, че нямаме хубаво многолистно тесто в България. Ако ги направя, ще станат глетави :( А за такива "диплички" отстани можем само да мечтаем!
AntwortenLöschenНо въпреки това ще опитам :)
Сърдечен поздрав и усмихнат ден ти желая :-)
Радват ме одобрителните ви думи, приятели!
AntwortenLöschenСърдечен поздрав и :-)))
Lieber Jacob,
AntwortenLöschenvielen Dank! Deine Aufmerksamkeit und Anerkennung freuen mich immer sehr und bedeuten mir viel!
Schöne Grüsse von mir :-)
Thank you, QIS! You are so kind!
AntwortenLöschen:-)
Тони.. ех..! Признавам си, че никога не съм правила каквото и да е с бутер-тесто в родината. Но знам, че е различно тестото.. вероятно, надявам се, в бъдеще да има и друго.. да има повече разнообразие и избор. Не знам какъв съвет да дам в момента.. ще се радвам да споделиш отзив от твой опит!
AntwortenLöschenПрегръщам те и желая усмихнат петъчен ден :-)
Много красиви и вкусни!Браво!
AntwortenLöschenДа, Дими -
AntwortenLöschenизкушаващо предложение!
Ароматно, вкусно, подходящо и за пости
/зависи само от тестото/.
Поздрав и усмихнат уикенд, Диана
Благодаря за вниманието и одобрението, Дария, Диани!
AntwortenLöschenСърдечни поздрави и :-)