Donnerstag, 18. Februar 2010

Мармаладени бутер-тарталети


За 6бр.:

450гр многолистно тесто
250гр фин мармалад от сини сливи (Powidl)
50гр смлени бадеми
50гр едро смлени фастъци
50гр едро смлени орехи
2с. л стафиди напоени с ром
бадемова есенция

мазнинка за намазване на формите

Мармаладът, ядките, стафидите и есенцията се смесват.
Тестото се разгъва и от него се изрязват кръгове с диаметър малко по-голям от диаметъра на тарталетените форми, които се намасляват и всяка форма се покрива с кръг тесто. Разпределя се приготвената смес, заравнява се и се покрива с решетка от многолистното тесто. Пекат се на средна скара, 200-220°C, до готовност. Могат да се сервират както топли, така и студени.

14 Kommentare:

  1. Оо, чудесно ще се съчетаят тези тарталетки с домашния ми мармалад от сини сливи :-) Чуднички са, Дими!

    Усмивки и спокойна вечер!

    AntwortenLöschen
  2. Много приятно и вкусно предложение ,Дими!Много ми пасна на вкуса!

    AntwortenLöschen
  3. Прекрасно изглеждат и със сигурност са много вкусни!Харесвам лесни и бързи десерти.Със сигурност ще се направи.Хубава и вкусна вечер Дими!

    AntwortenLöschen
  4. Ох, с любимия ми мармалад :)
    Много апетитни изглеждат!
    Усмивки!

    AntwortenLöschen
  5. Hi Dimi,

    Du wächst damit in mir sehr starke Kindheitserinnerungen. Powidl habe schon immer über alles geliebt.
    Leider gibt es bei uns kein Ersatz für das original Powidl.
    Wunderschön sind deine Tarten geworden.
    Und Geschmack , darfst Du mir glauben ich kann 100 % nachvollziehen.
    Himmlisch..
    Vielen Dank fürs Posting
    Ganz lieben Gruß Jacob

    AntwortenLöschen
  6. beautiful and delicious looking!! i especially love the lattice design covered on top.

    AntwortenLöschen
  7. Дими, като гледам твоите тарталети и ме е яд, че нямаме хубаво многолистно тесто в България. Ако ги направя, ще станат глетави :( А за такива "диплички" отстани можем само да мечтаем!
    Но въпреки това ще опитам :)

    Сърдечен поздрав и усмихнат ден ти желая :-)

    AntwortenLöschen
  8. Радват ме одобрителните ви думи, приятели!

    Сърдечен поздрав и :-)))

    AntwortenLöschen
  9. Lieber Jacob,

    vielen Dank! Deine Aufmerksamkeit und Anerkennung freuen mich immer sehr und bedeuten mir viel!

    Schöne Grüsse von mir :-)

    AntwortenLöschen
  10. Тони.. ех..! Признавам си, че никога не съм правила каквото и да е с бутер-тесто в родината. Но знам, че е различно тестото.. вероятно, надявам се, в бъдеще да има и друго.. да има повече разнообразие и избор. Не знам какъв съвет да дам в момента.. ще се радвам да споделиш отзив от твой опит!

    Прегръщам те и желая усмихнат петъчен ден :-)

    AntwortenLöschen
  11. Много красиви и вкусни!Браво!

    AntwortenLöschen
  12. Да, Дими -
    изкушаващо предложение!
    Ароматно, вкусно, подходящо и за пости
    /зависи само от тестото/.
    Поздрав и усмихнат уикенд, Диана

    AntwortenLöschen
  13. Благодаря за вниманието и одобрението, Дария, Диани!

    Сърдечни поздрави и :-)

    AntwortenLöschen