1кг. картофи
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
мазнинка, сол
1 яйце
100гр солено бяло сирене
Картофите се обелват, измиват, подсушават и нарязват на дебели (около 2-3см) шайби, които се издълбават леко от едната страна. В тавичка с мазнинка се редят шайбите, намазват се с мазнинка, посоляват се и се пекат на средна скара, 200°C докато започнат да се зачервяват. А през това време се приготвя пълнежа: чушките се измиват, почистват и наряват на ситно, задушават се в мазнинка. Към тях се добавя разбърканото с надробено на ситно сирене. Разбърква се сместа и се разпределя върху картофите, запичат се. Готово :-)
always beautiful
AntwortenLöschenВинаги красива ..
:-) ах....тези пъстри и вкусно изглеждащи картофки...чудесни са
AntwortenLöschenСърдечен поздрав !
Пак вкусни картофки! Дими, преливаш от разнообразни идеи, у вас сигурно рядко хапвате една и съща храна :-)
AntwortenLöschenУсмивки от мен и вкусна вечер! :-)
Ааа.. повтарям: един път в седмицата задължително готвя яйца по панагюрски - много ги обича съпружето! Благодаря за милия коментар, Ирина :-)
AntwortenLöschenBirdutmasali, thank you for your nice comment :-)))
Сърдечен поздрав и от мен, Лати! Благодаря :-)
Тези картофки найстина изглеждат много вкусно! Винаги ни изненадваш с нещо елегантно и вкусно!
AntwortenLöschenЛек и ползотворен ден!
Мария, благодаря ти за интереса и одобрението!
AntwortenLöschenХубави декемврийски дни и :-)
Димитрана, неизчерпаема си! Както винаги неустоимо предложение!
AntwortenLöschenПрекрасна седмица!
Драго ми е, Даниела :-)
AntwortenLöschenСърдечен поздрав от мен!
Страхотно изглеждат, както всъщност и всичко направено от теб!!!
AntwortenLöschenБлагодаря, Маги! Добре дошла :-)
AntwortenLöschen